Mircea Diaconu: Regionalizarea este o lovitură de stat

0
Senatorul liberal Mircea Diaconu a afirmat vineri, la Curtea de Argeş, că prin reaorganizarea administrativ-teritorială anunţată, Guvernul încearcă de fapt „o lovitură de stat”, o răsturnare de sistem pe care vrea să o realizeze fără consultarea cetăţenilor.

„Regionalizarea este, o spun nici măcar cu ghilimele, o lovitură de stat. O lovitură de stat de drept, o lovitură de stat democratic, o lovitură de sistem.

Pentru că nu poţi face lucrul ăsta câtă vreme au fost nişte alegeri legale şi constituţionale, care au instituit o structură cu oameni, cu mandate (…). Iar tu, printr-o singură lovitură de pix, pe o ordonanţă, pe ceva de genul ăsta, modifici acest sistem, îl anulezi. Deci desfiinţezi consiliile judeţene, cu oameni, cu mandate, cu sisteme, le comasezi şi pui tu pe cine vrei. Brusc, din pix”, a declarat Mircea Diaconu.

Întrebat cum va reacţiona opoziţia dacă Guvernul îşi va asuma răspunderea pe o lege privind reorganizarea administrativ-teritorială, senatorul liberal a precizat că toate acţiunile trebuie să se desfăşoare „în limitele legale, normale şi de civilizaţie”.

„Ceea ce încearcă să facă Guvernul este o lovitură de sistem. Dacă acest lucru se precipită sau încearcă să se forţeze, atunci vom recurge la toate mijloacele”, a adăugat Diaconu.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.