O genială lecţie pentru politicieni (şi nu numai) – VIDEO

2

„Banul nu este cauza tuturor crimelor aşa cum se crede în general, Banul nu este decât un mijloc, un instrument. Numai omul, prin felul lui de a-şi satisface dorinţele, de regulă pe socoteala altora, face să apară intrigile, luptele, crimele. Eliminaţi banul, puneţi orice monedă în loc, şi atât timp cât omul este stăpânit de slăbiciuni, de dorinţe inferioare, de pasiuni, el se va găsi în faţa aceloraşi probleme.

Deci nu banul este vinovat, ci omul care nu este luminat şi care nu ştie cum să se servească de el, pentru ce motiv şi în ce scop. Banul, în sine, nu este nici bun, nici rău, este neutru. Dacă posedă o oarecare putere, aceasta pentru că oamenii i-au dat-o.

Trebuie spus numai atât: „Ah, banul este necesar, minunat, cu condiţia să nu devin sclavul său!”. Căci, dacă vă ataşaţi prea mult de bani, veţi sacrifica tot ce aveţi mai bun în voi. Şi chiar când veţi avea aceşti bani, deoarece aţi şters cele mai bune calităţi care v-ar fi permis să gustaţi bucuriile şi plăcerile ce vi le-ar fi procurat bogăţia, nu le veţi mai simţi deloc”. (după Egregorul porumbelului păcii, O.M. Aivanhov)

GAURA NEAGRĂ

Citește și
2 Comentarii
  1. cosming spune

    Genial!

  2. sorin spune

    lacomia

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.