EUR
4,76 RON
(-0.15%)
USD
4,19 RON
(+0.03%)
GBP
5,46 RON
(-0.24%)
CHF
4,19 RON
(-0.26%)
AUD
3,00 RON
(-0.44%)
CAD
3,18 RON
(-0.63%)
BGN
2,43 RON
(-0.12%)
RUB
0,06 RON
(-0.62%)
ZAR
0,30 RON
(-0.56%)
BRL
1,13 RON
(+0.12%)
CNY
0,62 RON
(-0.57%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

O ultimă ţigară şi o gură de apă pentru Mutassim Gaddafi, înainte de a muri

0
După capturarea sa, joi, la Syrta, unul dintre fiii colonelului Muammar Gaddafi, Mutassim, a fost fotografiat sprijinit de un perete, fumând o ţigară şi bând apă dintr-o sticlă de plastic. Deşi avea hainele pline de sânge, nu părea să fie rănit grav.

Câteva minute mai târziu, cadavrul lui este fotografiat întins pe o targă, cu răni de glonţ în gât şi în piept. Cele câteva fotografii cu telefonul mobil care-l înfăţişează pe Mutassim ridică serioase semne de întrebare cu privire la modul în care şi-a găsit sfârşitul fiul de 34 de ani al colonelului Gaddafi, scrie sâmbătă ziarul britanic Daily Mail.

Iniţial, noile autorităţi libiene au declarat că bărbatul ar fi fost ucis într-un schimb de focuri în timpul asaltului final asupra oraşului Syrta, locul de naştere al colonelului Gaddafi. Însă, conform unor declaraţii contradictorii, Mutassim ar fi fost capturat în viaţă, iar imaginile dovedesc că, într-adevăr, el era viu când a fost prins, dar circumstanţele morţii sale rămân învăluite în mister.

Mutassim ducea o viaţă de playboy în Tripoli şi i-ar fi povestit cândva fostei sale iubite, modelul olandez Talitha van Zon, că obişnuia să cheltuiască 1,3 milioane de lire sterline pe lună pentru a-şi satisface poftele. Tânăra a mai declarat că Mutassim zbura în fiecare an, de Crăciun, în insulele caraibiene Sf. Barts, cu un Boeing personal, însoţit de o mulţime de prieteni.

Îşi permitea să plătească artiste ca Beyoncé sau Mariah Carey pentru ca acestea să cânte la petrecerile lui, la care i-a avut ca invitaţi şi pe Jon Bon Jovi, Lindsay Lohan şi rapperul Jay-Z.

Talitha van Zon a fugit în august din Libia, la bordul unui vas cu destinaţia Malta, declarând că rebelii o ameninţaseră că o vor arde de vie. Ea a insistat că se despărţise de Mutassim care, la un pahar de whisky, i s-ar fi lăudat că va ieşi victorios, cu câteva zile înainte de căderea Tripolului în mâinile rebelilor.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.