Peste 2,24 milioane de persoane au fost înregistrate în perioada 20-22 octombrie 2011

0
Peste 2,248 milioane de locuinţe, reprezentând puţin peste 26% din numărul total al locuinţelor estimate a fi recenzate şi un număr de 5,504 milioane persoane, au fost înregistrate în perioada 20-22 octombrie 2011, în cadrul Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor, potrivit informaţiilor operative obţinute din raportările prin SMS, centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

În 27 de judeţe, înregistrarea datelor statistice a fost superioară mediei calculate la nivel naţional, cele mai mari procente fiind în judeţele Covasna – 31,31% din locuinţele estimate a fi înregistrate, Vâlcea – 30,15%, Prahova – 30,10%, Ialomiţa – 29,90%, Braşov – 29,86%.

Un ritm mai scăzut s-a înregistrat în Bucureşti – 18,14%, Ilfov – 21,36%, Constanţa – 21,43%, Teleorman – 22,93%, Satu-Mare – 24,35% .

INS precizează că toate informaţiile furnizate vor fi tratate în regim de confidenţialitate de către autorităţile recensământului şi de orice persoană care este angajată de autoritatea de recensământ sau face un serviciu pentru aceasta, în scopul realizării recensământului.

Prin strategia elaborată cu privire la Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor se urmăreşte extinderea fondului de informaţii care caracterizează evoluţia în timp a familiilor, respectiv a gospodăriilor – componentele de bază ale convieţuirii umane.

Astfel, vor putea fi descrise în viitor tendinţele principale ale evoluţiei familiilor şi gospodăriilor, din care să se desprindă prin studiu aspecte privind fenomenul de îmbătrânire a populaţiei, creşterea gospodăriilor de persoane singure sau a familiilor monoparentale, evaluarea numărului şi a structurii generaţiilor care convieţuiesc în cadrul familiei, structura familiilor după numărul de copii şi cel al copiilor întreţinuţi, componenţa familiilor după relaţiile de rudenie sau parentale, statutul femeilor în cadrul familiei, fenomenul migraţiei, în special al migraţiei temporare la muncă în străinătate şi altele.

Ca element de noutate, Recensământul realizat în 2011 va colecta date despre starea de sănătate a cetăţenilor şi despre capacitatea de muncă a acestora, prin evaluarea persoanelor cu dizabilităţi.

Recensământul din 2011 se desfăşoară în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu, valabilă în toate statele europene. Acesta asigură comparabilitatea între datele statelor europene, pentru cunoaşterea potenţialului real al populaţiei din statele europene. De asemenea, Recensământul este realizat pentru obţinerea datelor relevante privind fenomenul migraţiei şi situaţia persoanelor active.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.