Predicatorul Harold Camping a greşit din nou data Apocalipsului

La cinci luni după ce a prezis în mod eronat la sfârşitul lumii, predicatorul american Harold Camping a recidivat din nou, fixând Apocalipsul, după noile sale calcule, la… 21 octombrie 2011, notează AFP.

După eşeul său extrem de mediatizat, de la 21 mai, Camping, în vârstă de 90 de ani, a avertizat într-„un mesaj special” aflat pe pagina de internet a postul său de radio creştin „Family radio”, cu sediul în localitatea Oakland din California, că epoca este „foarte neobişnuită”.

„Omenirea a intrat în ziua Judecăţii de Apoi la 21 mai 2011, iar această /zi/ va dura cinci luni (153 de zile), până la 21 octombrie 2011”, a afirmat el, argumentând cu o serie întreagă de citate biblice şi repere istorice.

Predicatorul a adăugat că, după ce a „studiat foarte serios Biblia timp de cinci luni”, el a mai descoperit că Dumnezeu nu îi mai salvează pe păcătoşi, „încheindu-şi glorioasa muncă”.

„Putem fi siguri că lumea întreagă (…) va fi distrusă la 21 octombrie 2011”, a afirmat el într-un alt mesaj postat pe pagina sa de Internet.

Predicatorul nu explică, însă, ce se va întâmpla cu păcătoşii privaţi pe viitor de orice speranţă de mântuire.

Camping este un recidivist în prezicerea Apocalipsului, fiind la cea de-a treia ratare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.