Sulfina Barbu: Am trimis către Ministerul Finanţelor şi varianta de buget fără indexarea pensiilor

O decizie privind o eventuală majorare a salariilor şi pensiilor anul viitor va fi luată după finalizarea discuţiilor purtate în Guvern pe acest subiect, a anunţat luni ministrul Muncii, Sulfina Barbu, înainte de şedinţa BPN al PDL.

Întrebată de presă dacă mesajul de prudenţă maximă, transmis în cadrul întâlnirii avute cu şeful statului la Cotroceni, înseamnă fără creşteri salariale şi de pensii în 2012, Sulfina Barbu a declarat că deocamdată trebuie finalizate toate analizele asupra bugetului şi a celorlalte resurse.

„Nu vă pot da un răspuns concret până nu vor fi conturate aceste concluzii”, a declarat ministrul Muncii, care a precizat că a trimis către Ministrul Finanţelor şi varianta de buget fără indexarea pensiilor.

„Este o realitate, am spus-o de la început. Susţin acest lucru, este una dintre variante. Când finalizăm discuţiile cu Ministerul Finanţelor, vom ieşi şi vom explica acest lucru”, a mai spus Sulfina Barbu.

Ministrul Muncii a adăugat că în cadrul discuţiilor avute la Cotroceni cu şeful statului, la care a participat alături de premierul Emil Boc, guvernatorul BNR şi miniştrii responsabili pe fonduri europene, una dintre principalele teme a fost cea a absorbţiei fondurile europene.

„A fost o discuţie de lucru. Fiecare ministru are clar de lucru după această întâlnire, după cum avea şi înainte de această întâlnire. Dar acum avem câteva date noi legate de contextul internaţional”, a declarat Sulfina Barbu.

Ea a precizat că pentru ministerul pe care-l conduce prioritatea zero rămâne absorbţia fondurilor europene.

„Este o prioritate. Creşterea gradului de absorbţie este o prioritate, dar este şi o necesitate atât pentru bugetul pe anul acesta, dar şi pentru bugetul pe anul următor. Din fericire avem proceduri finalizate prin care verificarea plăţilor pe fondurilor europene s-a făcut. Nu este suficient să contractăm, important este să aducem banii pentru aceste proiecte europene. Este o prioritate zero”, a mai declarat ministrul Muncii.

Sulfina Barbu a explicat că Ministerul Muncii, din acest punct de vedere, trebuie să se coordoneze cu Autoritatea de Certificare şi Plăţi de la Ministerul Finanţelor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.