EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,19 RON
(+0.15%)
GBP
5,42 RON
(-0.12%)
CHF
4,18 RON
(-0.11%)
AUD
3,00 RON
(+0.06%)
CAD
3,17 RON
(+0.05%)
BGN
2,43 RON
(-0.14%)
RUB
0,06 RON
(+0.05%)
ZAR
0,30 RON
(+0.53%)
BRL
1,12 RON
(+0.94%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.25%)

USL califică drept iresponsabile declaraţiile preşedintelui Băsescu privind liderii UE

0
Uniunea Social Liberală califică drept „iresponsabile” declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu împotriva Uniunii Europene şi a liderilor săi, a declarat, luni, liderul PSD, Victor Ponta.

„Din punctul nostru de vedere, e doar un mod iresponsabil prin care Traian Băsescu încearcă să găsească vinovaţi în afara ţării, care să răspundă ei în locul Guvernului şi al celor de la Putere pentru o situaţie economică din ce în ce mai gravă a României”, a afirmat Ponta, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul USL.

Liderul social-democrat a adăugat că toate cifrele statistice, prognozele economice au dovedit că românii au fost „minţiţi încă o dată”, când li s-a spus, în 2010, că va fi o perioadă de austeritate pentru ca România să meargă mai bine.

„În realitate, în acest moment, România intră într-o criză chiar mai gravă decât cea din 2010, corelată cu ce se întâmplă pe plan european, dar accentuată vădit de incompetenţa şi corupţia Puterii actuale”, a susţinut Ponta.

El a reafirmat opţiunea USL ca România să meargă în continuare pe drumul european şi al integrării europene, drum de la care, din punctul său de vedere, ţara „a deraiat în ultima perioadă”.

„Viitorul nostru este UE, beneficiile aderării sunt evidente, iar faptul că, din cauza incompetenţei şi corupţiei, Guvernul nu reuşeşte să folosească aceste beneficii, trebuie să cadă în sarcina celor care conduc România”, a spus Victor Ponta.

România nu poate plăti la nesfârşit indeciziile liderilor europeni din zona euro, a declarat preşedintele Traian Băsescu, sâmbătă, înaintea plecării la Bruxelles, unde a participat la Consiliul European de toamnă.

„Sigur, acest lucru (un răspuns hotărât la Consiliul European cu privire la criza din Grecia – n.r.) cu condiţia restabilirii cursului programului pe care guvernul trebuie să-l urmeze în vederea reducerii cheltuielilor guvernamentale, în vederea acordării celei de-a şasea tranşe de împrumut. De asemenea, pe agendă se află stabilirea unei soluţii durabile pentru Grecia. Pentru noi, este de importanţă majoră.

Datorită situaţiei din Grecia, toată regiunea este contaminată de neîncredere şi aici nu este doar responsabilitatea Greciei. Liderii din zona euro care întârzie la nesfârşit o decizie pentru Grecia, fac foarte mult rău, nu numai Greciei. Băncile greceşti au expunere majoră pe piaţa românească şi sigur că şi CDS-ul României creşte ca urmare a indeciziilor, a întârzierilor legate de Grecia. Din acest punct de vedere, poziţia noastră va fi foarte fermă: România nu poate plăti la nesfârşit indeciziile liderilor europeni din zona euro”, a afirmat şeful statului.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.