EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Biografia lui Steve Jobs, lansată în America

0
Copil adoptat, Steve Jobs n-a vrut niciodată să se întâlnească cu tatăl său biologic şi i-au trebuit ani întregi să o accepte pe fiica lui, Lisa, pe care a avut-o la 23 de ani. În „Steve Jobs”, biografia apărută luni în Statele Unite, Walter Isaacson povesteşte cum patronul companiei Apple, care ştia dintotdeauna că era adoptat, a început să-şi caute părinţii biologici când avea în jur de 30 de ani, scrie AFP.

Şi-a găsit mama, care-l abandonase la naştere la presiunea familiei, şi-a descoperit o soră scriitoare, Mona Simpson, dar n-a vrut să-şi vadă tatăl biologic, american de origine siriană, Abdulfattah „John” Jandali, care le abandonase pe mama şi sora lui.

„Faptul că ştiam că sunt adoptat m-a făcut mai independent, dar nu m-am simţit niciodată abandonat”, spune el în biografie. „M-am simţit mereu special”, adaugă Jobs, referindu-se la părinţii lui adoptivi, care insistau pe faptul că „l-au ales”.

Când sora lui i-a spus că s-a întâlnit cu tatăl lor biologic la Sacramento şi că acesta avea un restaurant în care Steve Jobs fusese de câteva ori să mănânce, el i-a cerut să nu-i spună cine este. „Era de necrezut. Fusesem de câteva ori în acel restaurant şi mă întâlnisem şi cu proprietarul. Era din Siria şi…ne-am dat mâna… Ajunsesem bogat şi mi-era teamă să nu mă şantajeze sau să vorbească cu presa”, spune cofondatorul Apple.

Jandali, 80 de ani, care conduce acum un cazino aproape de Reno (Nevada), a aflat doar în 2005, de pe internet, că Steve Jobs este fiul lui. „A fost un şoc serios”, a declarat el Wall Street Journal. I-a trimis lui Jobs câteva e-mail-uri pentru a se interesa de sănătatea lui sau să-i facă urări la aniversări. Nu se ştie dacă a primit vreun răspuns.

La 23 de ani, la aceeaşi vârstă ca şi tatăl său, Steve Jobs a avut o fiică, Lisa. A refuzat să o recunoască şi să contribuie financiar la creşterea ei. A făcut-o doar după un proces, dar mulţi ani a ascuns faptul că există.

„N-am vrut să fiu tată, nici nu eram”, explică el în biografie. Chiar la trei ani Lisa nu-l recunoaştea, când trecea – foarte rar – să o vadă. Cu timpul au început să se vadă mai des, însă relaţia n-a fost nicodată uşoară.

Steve Jobs s-a căsătorit în 1991 cu Laurene Powell şi au avut împreună trei copii. „Vreau să mă cunoască copiii mei pentru că n-am fost mereu alături de ei”, i-a spus Steve Jobs lui Isaacson pentru a explica de ce i-a cerut să-i scrie biografia.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.