EUR
4,84 RON
(+0.1%)
USD
4,31 RON
(+0.33%)
GBP
5,42 RON
(+0.27%)
CHF
4,48 RON
(+0.52%)
BGN
2,47 RON
(+0.11%)
BYN
1,80 RON
(+0.31%)
CAD
3,19 RON
(+0.42%)
RSD
0,04 RON
(+0.09%)
AUD
2,98 RON
(-0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.65%)
CZK
0,18 RON
(-0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.74%)

Chiriaşii ANL din municipiul Bistriţa riscă să rămână fără gaz în prag de iarnă

Aproximativ 300 de chiriaşi ANL din municipiul Bistriţa riscă să rămână fără gaz în prag de iarnă din cauza datoriilor, o scară de bloc fiind deja debranşată de la sistemul de gaz din cauză că restanţele nu au fost plătite la timp.

Potrivit datelor comunicate de către compania E.ON, la această dată 15 scări de bloc de tip ANL din municipiu înregistrează restanţe care depăşesc 40.000 lei.

„De la începutul anului şi până în prezent, compania noastră a fost nevoită să sisteze serviciul de furnizare a gazelor naturale pentru neplata la timp a facturilor la şase scări de bloc de tip ANL. La una dintre aceste scări este şi acum întreruptă furnizarea gazelor naturale”, a precizat purtătorul de cuvânt al companiei, Oana Demian.

Pentru a stopa creşterea nivelului restanţelor, E.ON Energie România a luat măsuri adiţionale de administrare a creanţelor, în sensul unui control mai riguros al acestora. Aceste măsuri includ o monitorizare strictă a acordurilor de eşalonare, notificarea clienţilor care nu respectă termenii acordurilor şi, în ultimă instanţă, sistarea furnizării gazelor naturale.

„Interesul companiei noastre este recuperarea datoriilor restante şi nu sistarea serviciilor. Ne manifestăm încrederea că acei clienţi care sunt în această situaţie vor găsi în cel mai scurt timp o soluţie viabilă de achitare a datoriilor, astfel încât compania noastră să nu fie nevoită să sisteze furnizarea gazelor naturale”, a mai spus purtătorul de cuvânt al companiei.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa, Mihai Ruşti, a declarat că responsabilitatea achitării acestor facturi aparţine asociaţiilor de locatari de la blocurile ANL, care au încheiat contracte directe cu furnizorii de servicii.

În municipiul Bistriţa au fost construite şi repartizate până în prezent 635 de locuinţe ANL, chiria plătită de locatari fiind de aproape patru ori mai mică decât pe piaţa liberă.

Valoarea facturilor de gaz restante înregistrate la sfârşitul lunii septembrie în judeţul Bistriţa-Năsăud atât de către persoanele fizice, cât şi de cele juridice depăşeşte 5,3 milioane de lei, din care peste patru milioane de lei reprezintă restanţele înregistrate în municipiul Bistriţa.

Citește și
1 Comentariu
  1. anca spune

    explicatia este foarte simpla, blocurile anl au fost dotate cu centrale electrice pe gaz care functioneaza cu pierderi foarte mari, primaria refuzand inlocuirea sau evaluarea lor. in concluzie chiriasii anl trebuie sa plateasca facturi de cca 4-5 ori mai mari decat consumul lor real, contoarele neservind la nimic; motiv pentru care sunt folosite surse alternative de caldura si, in mod firesc, dupa ani de plata suplimentara, chiriasii considera ca e cazul sa inceteze furtul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata