De ce plătim mai mult pentru motorină

1

– Petroliştii scumpesc motorina pe motiv că a crescut consumul, însă transportatorii acuză companiile din domeniul carburanţilor că îşi cresc nejustificat profitul.

Săptămâna trecută, şoferii au primit veşti foarte proaste: preţul carburanţilor s-a majorat simţitor, cu 11-12 bani pe litru la motorine şi cu 5-6 bani pe litru în cazul benzinelor. Astfel că sortimentele cele mai populare de motorină au ajuns să coste din nou mai mult decât benzina, lucru care nu s-a mai întâmplat din 2008, scrie Adevărul.ro.
„Cererea de diesel a crescut şi preţurile sunt o reflectare a cererii şi ofertei. În România producem mai puţin decât este cererea. Este o tendinţă la nivel mondial”, a declarat miercurea trecută Mariana Gheorghe, CEO al Petrom.

Însă reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) susţin că, deşi consumul de motorină a crescut într-adevăr cu circa 10%, acest lucru se întâmplă în fiecare an la începutul sezonului rece.

O influenţă semnificativă o are şi campania agricolă din această perioadă. „Chiar şi aşa, companiile petroliere recunosc, dând astfel de explicaţii, că profită de acest lucru pentru a creşte preţul şi a-şi majora nejustificat profitul. E un nonsens ceea ce se întâmplă: barilul pe piaţa internaţională scade, dar la noi în benzinării preţurile cresc”, a declarat, pentru „Adevărul”, preşedintele COTAR, Vasile Ştefănescu.

Citește și
1 Comentariu
  1. MARIA spune

    „Cererea de diesel a crescut şi preţurile sunt o reflectare a cererii şi ofertei. În România producem mai puţin decât este cererea. Este o tendinţă la nivel mondial”, a declarat miercurea trecută Mariana Gheorghe, CEO al Petrom. ASTA O S-O CREADA MILKA, VACA PICTATA IN MOV CU CEVA…PAI CUM MERGE ASTA: UN COMBUSTIBIL MAI PUTIN RAFINAT=MOTORINA COSTA MAI MULT DECAT UNUL RAFINAT SUPERIOR=BENZINA.???? CEVA TEORETIC SI PRACTIC NU MERGE!NUMAI PTR. MARIOARA ASTA DE LA RUMANI..VAIDE DOSUL NOSTRU!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.