EUR
4,83 RON
(-0.01%)
USD
4,07 RON
(+1.41%)
GBP
5,35 RON
(+0.31%)
CHF
4,49 RON
(+0.15%)
BGN
2,46 RON
(+0.69%)
BYN
1,67 RON
(+1.01%)
CAD
3,07 RON
(+0.18%)
RSD
0,04 RON
(-0.06%)
AUD
2,94 RON
(-0.05%)
JPY
0,04 RON
(+0.8%)
CZK
0,19 RON
(-0.42%)
INR
0,05 RON
(+1%)

De ce plătim mai mult pentru motorină

– Petroliştii scumpesc motorina pe motiv că a crescut consumul, însă transportatorii acuză companiile din domeniul carburanţilor că îşi cresc nejustificat profitul.

Săptămâna trecută, şoferii au primit veşti foarte proaste: preţul carburanţilor s-a majorat simţitor, cu 11-12 bani pe litru la motorine şi cu 5-6 bani pe litru în cazul benzinelor. Astfel că sortimentele cele mai populare de motorină au ajuns să coste din nou mai mult decât benzina, lucru care nu s-a mai întâmplat din 2008, scrie Adevărul.ro.
„Cererea de diesel a crescut şi preţurile sunt o reflectare a cererii şi ofertei. În România producem mai puţin decât este cererea. Este o tendinţă la nivel mondial”, a declarat miercurea trecută Mariana Gheorghe, CEO al Petrom.

Însă reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) susţin că, deşi consumul de motorină a crescut într-adevăr cu circa 10%, acest lucru se întâmplă în fiecare an la începutul sezonului rece.

O influenţă semnificativă o are şi campania agricolă din această perioadă. „Chiar şi aşa, companiile petroliere recunosc, dând astfel de explicaţii, că profită de acest lucru pentru a creşte preţul şi a-şi majora nejustificat profitul. E un nonsens ceea ce se întâmplă: barilul pe piaţa internaţională scade, dar la noi în benzinării preţurile cresc”, a declarat, pentru „Adevărul”, preşedintele COTAR, Vasile Ştefănescu.

Citește și
1 Comentariu
  1. MARIA spune

    „Cererea de diesel a crescut şi preţurile sunt o reflectare a cererii şi ofertei. În România producem mai puţin decât este cererea. Este o tendinţă la nivel mondial”, a declarat miercurea trecută Mariana Gheorghe, CEO al Petrom. ASTA O S-O CREADA MILKA, VACA PICTATA IN MOV CU CEVA…PAI CUM MERGE ASTA: UN COMBUSTIBIL MAI PUTIN RAFINAT=MOTORINA COSTA MAI MULT DECAT UNUL RAFINAT SUPERIOR=BENZINA.???? CEVA TEORETIC SI PRACTIC NU MERGE!NUMAI PTR. MARIOARA ASTA DE LA RUMANI..VAIDE DOSUL NOSTRU!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata