EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

DIICOT: Percheziţii în şase judeţe pentru prinderea unor falsificatori de bani

0
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism efectuează marţi 29 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Braşov, Bacău, Mehedinţi, Dolj, Iaşi şi Gorj, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări specializate în falsificare şi punere în circulaţie de bancnote româneşti şi străine.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, membrii acestei grupări, Ovidiu Chiriac, Rareş Vladimir Ghenoiu, Alexandru Boncu, Ciprian Vartolomei şi George Manolache se ocupau de falsificarea şi punerea în circulaţie de monedă românească şi valută.

Prin extinderea cercetărilor, procurorii au descoperit că Ovidiu Chiriac a falsificat, prin utilizarea unui număr de 377 de identităţi fictive, acte de identificare – cărţi de identitate şi permise de conducere şi contracte de vânzare-cumpărare sau de închiriere.

Documentele false au fost folosite de Rareş Vladimir Ghenoiu şi Alexandru Boncu pentru inducerea în eroare a operatorilor de telefonie mobilă şi a reprezentanţilor de vânzări în vederea achiziţionării de pachete de servicii incluzând telefoane de lux.

Se mai reţine că Ovidiu Chiriac a confecţionat acte de identificare false – cărţi de identitate şi permise de conducere – pentru 22 de persoane, date în urmărire generală sau împotriva cărora au fost emise mandate europene de arestare ori aflate în curs de cercetare penală sau având documentele reţinute sau suspendate de autorităţi, cunoscând situaţia în care se aflau acestea, activitate de natură să îngreuneze depistarea acestora sau urmărirea penală.

Cercetările în cauză au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Braşov, BCCO Craiova, BCCO Iaşi, BCCO Bacău, SCCO Mehedinţi, SCCO Gorj şi IPJ Braşov.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.