EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Emil Boc a anunţat Camera Deputaţilor că nu a putut trimite legea bugetului pe 2012 la timp

0
Premierul Emil Boc a trimis preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, o scrisoare în care informează că guvernul nu a putut trimite proiectul legii bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale pe anul 2012 până pe data de 15 octombrie aşa cum prevede legea pentru că aşteaptă prognozele Comisiei Europene şi stabilirea principalilor indicatori cu Fondul Monetar Internaţional.

„Proiectul legii bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor bugetare de stat pe anul 2012 până la data de 15 octombrie 2011 a parcurs toate etapele prevăzute de lege privind calendarul bugetar. Pe data de 15 octombrie 2011 nu au putut fi depuse la Parlament de către guvern întrucât pe data de 20 octombrie va avea loc la Bruxelles reuniunea Comisiei Europene cu reprezentatnţii statelor membre ale Uniunii Europene în vederea discutării prognozei de toamnă a indicatorilor macroeconomici.

Aceasta va fi publicată pe site-ul UE la sfârşitul lunii octombrie începutul lunii noiembrie.

Potrivit legii responsabilităţii fiscal-bugetare cadrul macoeconomic pe baza căruia se stabilesc principalii indicatori bugetari respectiv veniturile cheltuielile şi deficitul bugetului general consolidat trebuie să fie în concordanţă cu prognozele Comisiei Europene”, se arată în scrisoarea premierului.
De asemenea, Emil Boc mai spune că prin acordurile semnate de către România cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional s-a convenit ca veniturile, cheltuielile şi deficitul bugetar să fie discutate şi convenite cu reprezentanţii acestor organisme.

„Având în vedere cele menţionate mai sus proiectele celor două legi pe anul 2012 vor fi transmise de Parlament după definitivarea indicatorilor macroeconomici pentru perioada 2012-2015 cât şi după discutarea atât a indicatorilor macroeconomici cât şi a proiectelor de buget cu experţii FMI şi CE care vor începe la 25 octombrie a treia misiune de evaluare a Aranjamentului Stand-by de tip preventiv dintre România şi FMI”, se mai arată în scrisoare.

Scrisoarea premierului a strârnit discuţii în Biroul Permament al Camerei Deputaţilor preprezentanţii opoziţiei fiind nemulţumiţi de modul în care a fost întocmită.

„Ideea era că Parlamentul nu mai reprezintă decât ceva care este informat de către primul ministru despre faptul că nu am cum să vă pun o problemă de natura aceasta, atâta timp cât nu-şi exprimă punctul de vedere Comisia Europeană referitor la indicatorii principali, venituri şi cheltuieli şi deficit bugetar şi întâlnirea cu FMI”, a spus secretarul Biroului Permanent al Camerei Niculae Mircovici.

El a adăugat că reprezentanţii opoziţiei au propus ca, în acest caz când ni se cere neapărat punctul de vedere al UE, „pentru că suntem în UE nu suntem de unii singuri pe lumea aceasta şi mai avem şi împrumuturile pe care noi am avut nevoie să ni le facem” să se modifice legea finanţelor publice, astfel încât să nu mai prevadă data de 15 octombrie o altă dată până la care să obţină aceste acorduri.
O scrisoare similară a fost trimisă de premierul Emil Boc şi conducerii Senatului.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.