Gaddafi, înhumat în zori, într-un loc necunoscut

0
Fostul colonel libian Muammar Gaddafi a fost înhumat în zorii zilei de marţi, într-un loc necunoscut, împreună cu fiul său Mutassim şi un fost colaborator de prim-plan, în prezenţa câtorva rude şi oficiali, relatează AP.

Postul qatariot de televiziune Al Jazeera, care citează o oficialitate a noului guvern libian, a anunţat primul înhumarea fostului lider libian într-un loc secret în zorii zilei de marţi.

Forţele de tranziţie din Libia au expus cadavrul lui Gaddafi într-o cameră frigorifică de la Misrata în timp ce au încercat să ia o hotărâre privind locul şi data înhumării, dar deteriorarea rapidă a trupului neînsufleţit i-a determinat să grăbească luarea unei decizii, a relatat Reuters. Potrivit AP şi celelalte două cadavre au fost ţinute în acelaşi loc.

Un purtător de cuvânt al consiliului militar din Misrata, Ibrahim Beitalmal, a declarat pentru AP că înmormântarea a avut loc marţi dimineaţă, la ora locală 05.00, şi că s-au rostit rugăciuni islamiste. Informaţia nu a putut fi verificată din surse independente, menţionează Associated Press.

Beitalmal a precizat că locul înhumării va fi ţinut secret pentru a preveni vandalismul.
Muammar Gaddafi a murit în circumstanţe încă neclare la câteva ore după capturarea sa, iar noii lideri libieni au promis efectuarea unei investigaţii.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.