Ilegaliştii anunţă apropierea unei noi revoluţii, la Piatra Neamţ

Mai multe ziduri din Piatra Neamţ sunt inscripţionate, de câteva zile, cu un mesaj care poate părea ameninţător pentru unii: „Revoluţia se apropie”. Inscripţiile cu caracter ilegal sunt realizate cu un şablon şi o mică butelie cu vopsea sub presiune tip spray.

Un astfel de text se poate vedea pe unul dintre pereţii fostului supermarket „Biani”, anterior „Dacry”. Aici mai sunt două amprente grafice, „Anonimous„, scris cu vopsea roşie, şi un chip de om, realizat cu vopsea neagră.

De altfel, un prim val de inscripţii a fost cu semnătura „Anonimous”, cu vopsea neagră, realizată rapid cu şablonul, care a împânzit zidurile, mai ales pe acelea portocalii ale Stadionului Municipal.

Autorul acestor mesaje este, cel mai probabil, un adolescent aflat la vârsta la care visele de schimbare a lumii sunt posibile. Însă înainte de cea mai geroasă iarnă de la căderea comunismului, foarte multe persoane cred că o schimbare benefică pentru societatea românească nu e posibilă decât pe calea violenţei.

În acest context, este legitimă şi întrebarea dacă astfel de mesaje apărute pe pereţi sunt doar reflectarea unei nemulţumiri populare sau dacă nu au o sursă organizată şi structurată în vederea atingerii unui anumit scop.

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.