EUR
4,76 RON
(-0.15%)
USD
4,19 RON
(+0.03%)
GBP
5,46 RON
(-0.24%)
CHF
4,19 RON
(-0.26%)
AUD
3,00 RON
(-0.44%)
CAD
3,18 RON
(-0.63%)
BGN
2,43 RON
(-0.12%)
RUB
0,06 RON
(-0.62%)
ZAR
0,30 RON
(-0.56%)
BRL
1,13 RON
(+0.12%)
CNY
0,62 RON
(-0.57%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

Michael Jackson se temea că nu va putea duce turneul la bun sfârşit

1
Primii martori ai apărării au început să vină la bară luni, în a cincea săptămână a unui proces care n-a fost până acum prea favorabil doctorului lui Michael Jackson, Conrad Murray.

Cântăreţul îşi „făcea griji” pentru sănătatea lui şi se temea că nu va putea duce la capăt, din punct de vedere fizic, cele 50 de concerte pe care urma să le susţină la Londra, a afirmat luni unul din foştii medici ai starului pop la procesul împotriva dr Murray, relatează 20minutes.ch.

A cincea săptămână a procesului care se desfăşoară la Curtea superioară din Los Angeles a început cu citarea primilor martori ai apărării, după patru săptămâni de audiere a martorilor acuzării medicului suspectat de ucidere din culpă.

Doctorul Allan Metzger, generalist şi reumatolog care practică medicina la Los Angeles, a fost acum câţiva ani „medicul principal” al cântăreţului şi al copiilor săi. El a declarat că l-a vizitat pe Michael Jackson acasă pe 18 aprilie, cu două luni înaintea morţii survenite pe 25 iunie.

„A vrut să-mi vorbească despre probleme de sănătate şi să-i văd copiii”, a spus el. „V-a spus că atunci îl consultau şi alţi medici?”, la întrebat unul din avocaţii apărării. „Nu. Era foarte surescitat, mi-a spus de câteva elemente de creaţie la care se gândea. Mi-a spus cât era de entuziast (de proiect – n.r.), dar şi cât se temea” de concertele londoneze, a răspuns doctorul.

Michael Jackson a murit în timpul repetiţiilor pentru spectacolul „This Is It”, care consta în 50 de concerte la Londra, începând din iulie 2009.

„Îi era teamă pentru că era o mare responsabilitate şi nu voia să facă o treabă de mântuială”, a adăugat Metzger. „Era îngrijorat de starea lui de nutriţie, voia să fie sănătos”, a adăugat el.

Dr Metzger a confirmat faptul că Michael Jackson avea probleme de insomnie „de foarte multă vreme”. În ziua în care a mers la el, cântăreţul i-ar fi cerut să-i prescrie „un medicament ca să doarmă” care să-i fie administrat intravenos. Jackson n-a pronunţat cuvântul „propofol”, dar „am înţeles că voia o formă de anestezic”, a afirmat medicul.

Dr Metzger a spus la proces că a refuzat să-i prescrie cântăreţului vreun medicament care să-i fie administrat intravenos. „I-am spus că niciun anestezic nu trebuie făcut intravenos în afara spitalului”, a încheiat el.

Mărturia lui a fost urmată de cea a infirmierei Cherilyn Lee, care a început să-l trateze pe Jackson în februarie 2009 pentru scăderi de energie. Potrivit ei, tratamentul consta în principal din vitamine şi nutrienţi, administraţi intravenos „în cantităţi mici”.

Problemele de somn ale cântăreţului, pe care l-a găsit în general „sănătos” când l-a cunoscut, au fost abordate de câteva ori, însă la început „nu păreau să fie o problemă gravă”, a mai spus infirmiera.

Pe 12 aprilie 2009, de Paşte, cântăreţul s-a plâns în mod deschis de tulburări ale somnului: „Mi-a spus: +Mi-e greu să adorm şi toate produsele naturale prescrise nu-mi fac nimic. Când vreau să dorm, vreau să adorm imediat. I-am recomandat să facă analize, dar mi-a spus că n-are timp+”.

După o săptămână, cântăreţul a chemat-o să se uite la el când doarme ca să vadă singură că suferă de insomnie cronică. Infirmiera l-a ascultat şi a confirmat la bară că, după ce a adormit pe la „ora 22 sau 23, s-a trezit la 3 dimineaţa”. Cherilyn Lee îşi va continua mărturia marţi dimineaţă.

În cazul în care va fi găsit vinovat de moartea lui Michael Jackson, doctorul Conrad Murray riscă până la patru ani de închisoare.

loading...

Citește și
1 Comentariu
  1. Athina-Aurelia Costea ( Brasov ) spune

    ESTE VINOVAT !! Sa zaca UCIGASUL LA OCNA PE VIATA, sa plateasca, desi, nici o pedeapsa nu pare a fi indeajuns !! Nu doar cu 4 ani, de parca ar fi furat gaini !! A UCIS UN INGER !! Pierderea pentru omenire desi NU L-a meritat deloc, este INCOMENSURABILA ! Cerem cu insistenta DREPTATE INGERULUI !!
    DOAMNE, INDURA-TE de INGERUL TAU si de noi –cei care-L iubim , si reda-i linistea si DREPTATEA !! Sa nu-i ajute D-ZEU acestui ASASIN sa mai scoata alte scorneli mizerabile !! Dupa ce ca este vinovat, mai este si dezechilibrat mintal, lui ii arde de filme defaimatoare la adresa INGERULUI. REVOLTATOR !! STRIGATOR LA CER !!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.