EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Piţurcă a dezvăluit motivele eşecului negocierilor pentru calendarul grupei României din preliminariile CM 2014

0
Selecţionerul naţionalei României, Victor Piţurcă, a expus pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal motivele pentru care negocierea calendarului Grupei D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, din care face parte şi România, desfăşurată luni, la Amsterdam, s-a soldat a cu un eşec.

”Înaintea începerii propriu-zise a întrunirii, delegaţia noastră se înţelesese, în principiu, cu omologii din Ungaria, Turcia şi Andorra în ceea ce priveşte jocurile directe. Cu puţine minute înaintea demarării negocierilor, aceeaşi înţelegere fusese realizată şi cu Estonia”, precizează comunicatul FRF. ‘

‘Olandezii au abordat o atitudine agresivă şi au încercat să impună măcar una dintre cele trei variante pe care le pregătiseră. În toate, primul şi ultimul meci pe care ar fi urmat să-l dispute elevii lui Bert van Maarwijk ar fi fost împotriva Andorrei.

Totodată, în niciuna dintre variante, batavii nu ar fi jucat vreo partida în luna iunie 2013, pe considerentul unei potenţiale participări la Cupa Confederaţiilor, fapt care ar fi răpit României posibilitatea de a avea, de-a lungul preliminariilor, măcar o dată dublă cu un singur meci”, a explicat Piţurcă.

”În una dintre variante, România ar fi înfruntat Olanda, la interval de patru zile, în luna martie a anului 2013. Or, aceasta lună nu este convenabilă României, comparativ cu olandezii, care se afla în plină activitate competiţională. După cum se ştie, în România, returul Ligii I tocmai începe în acea perioadă a anului”, se mai arată în comunicatul FRF.

Ultima dintre variantele expuse de olandezi ar fi oferit tricolorilor un start cu Ungaria (acasă), urmat după patru zile de un alt joc tare, contra Turciei (în deplasare) şi apoi de o „dubla” mai uşoară (cu Andorra şi Estonia), dar, în continuare şi pe ansamblu, cu un program, aşa cum l-a caracterizat selecşionerul nostru, ”dezastruos, inacceptabil”.

”Olandezii au refuzat constant să joace în iunie 2013 şi nu au acceptat variante propuse de partenerii de negocieri, nu au ţinut cont de înţelegerile la care ajunseseră celelalte delegaţii, ei fiind, de fapt, cei care au contribuit decisiv la eşecul întâlnirii”, se arată în încheiere. În perioada următoare se va stabili dacă va avea loc o nouă întâlnire sau dacă se va impune arbitrajul FIFA.

România a fost reprezentată la reuniunea din Olanda de Adalbert Kassai (secretar general), Victor Piţurcă (selecţioner) şi Ovidiu Costeşin (Team Manager).

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.