Preşedintele Traian Băsescu mulţumeşte Armatei pentru demnitatea cu care suportă privaţiunile generate de criza economică

0
Preşedintele Traian Băsescu a mulţumit marţi Armatei Române pentru demnitatea cu care trece prin momente dificile şi pentru modul în care suportă privaţiunile generate de criza economică. „În acelaşi timp, trebuie să vă spun că ştiu foarte bine că şi Armata suportă privaţiunile pe care le suportă întregul popor, privaţiuni generate de o criză economică pe care nu a dorit-o nimeni şi care nu îşi are originile în România.
Pentru demnitatea cu care treceţi prin aceste momente dificile, dar şi pentru eroismul cu care vă îndepliniţi misiunile în afara frontierelor ţării ţin să vă mulţumesc astăzi, de ziua voastră. Permiteţi-mi să mă îndrept cu un gând de recunoştinţă către cei care s-au jertfit pentru eliberarea ţării, pentru cei care îşi îndeplinesc misiuni şi s-au jertfit în afara frontierelor în timp de pace. La mulţi ani, militari ai Armatei Române! La mulţi ani rezervişti! La mulţi ani, veterani de război! La mulţi ani, vouă şi familiilor voastre!O mulţumire specială familiilor acelora care s-au jertfit pe câmpurile de luptă din Irak şi Afganistan”, a afirmat Traian Băsescu în discursul susţinut cu prilejul ceremoniei de la Monumentul Eroilor căzuţi la datorie, dedicată Zilei Armatei.

El a subliniat şi importanţa înfiinţarea Brigăzii speciale de la Târgu Mureş, despre care spune că este un eveniment ce marchează urcarea în altă categorie a capabilităţilor Armatei Române de a-şi îndeplini misiunea.

„Niciodată, probabil, vreo instituţie a statului român nu va ajunge la nivelul de recunoştinţă pe care românii îl au faţă de Armată. Armata care ne-a făcut din nou liberi după cel de-al Doilea Război Mondial, Armata care, prin implicarea ei la Revoluţie, a făcut-o să reuşească, Armata care, prin capacitatea ei de a-şi îndeplini misiunile în afara frontierelor ţării, a dovedit că România este un partener de nădejde, un partener în care se poate avea încredere, oricând şi oriunde.

Astăzi avem o Armată instruită, o Armată care, prin participarea la misiuni în Africa, în Balcanii de Vest, în Irak, în Afganistan a devenit o Armată capabilă să îşi facă oricând datoria faţă de ţară şi faţă de aliaţi”, a mai spus şeful statului.

El a precizat că Ziua Armatei nu este numai una a recunoştinţei, ci şi a demnităţii noastre, pe care militarii români „au stropit-o cu sânge, au marcat-o cu vitejie, au susţinut-o prin voinţa lor”.

La ceremonia desfăşurată la Monumentul Eroilor căzuţi la datorie din Parcul Tineretului a participat ministrul Apărării, Gabriel Oprea, dar şi ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi.

Cu acest prilej a avut loc şi ceremonia de avansare la gradul de general de brigadă şi de contraamiral de flotilă a şapte militari.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.