Preţul ciocolatei îl poate atinge pe cel al caviarului în următorii 20 de ani

Potrivit unui raport comandat de Bill Gates, preţul ciocolatei ar urma să-l atingă în următorii 20 de ani pe cel al caviarului, informează RTL France, citat de 7sur7.be. Motivul ar fi efectele încălzirii climatice asupra producţiei de cacao.

După SIDA şi paludism, patronul Microsoft se ocupă de ciocolată. Bill Gates a comandat un raport unor experţi în agronomie tropicală, al cărui rezultat este alarmant. În cele două principale ţări producătoare, Ghana şi Coasta de Fildeş, plantaţiile vor dispărea din cauza căldurii, arată raportul.

Fundaţia Bill Gates prevede prin urmare să investească, venind în ajutorul celor 75.000 de cultivatori ai căror copaci dau deja semne de oboseală din cauza culturii intensive şi a utilizării produselor chimice. Dacă la aceste lucruri se adaugă încălzirea climatică, culturile de cacao ar putea ajunge foarte rare.

Marii producători de ciocolată, alături de Bill Gates, îşi propun să revină la culturi mai ecologice de cacao, pentru a le salva. De acum, este noul front de luptă pentru Fundaţia Bill Gates, al cărei scop este să împiedice ca şapte milioane de familii care trăiesc din cultivarea şi exploatarea arborilor de cacao să rămână fără lucru.

Citește și
1 Comentariu
  1. gigi spune

    Doamne, dumnezeule, ce specialistu’ lu’ Peşte în alarme tâmpite mai e şi Bill Gates ăsta! A terminat cu sistemele de operare pentru computere şi a luat-o pe arătură. E acelaşi care preconiza că vaccinurile vor putea fi administrate şi fără acceptul subiecţilor, prin utilizarea ţânţarilor? Hm… Dar de mutarea culturilor spre zone ceva mai reci, potrivite pentru ele, a auzit vreodată tovarăşul Bill Gates? Că ţări precum Maroc, Algeria sau chiar Tunisia pot prelua fără probleme „greul” producţiei de cacao. Sau cele din America Latină, de unde şi provine de fapt arborele respectiv. Pentru că, o dată cu scumpirea recoltelor, sigur se vor arăta amatori de fermierit cacao. E vorba de autoreglarea pieţei, ce naiba? Materie de bază a adepţilor lui Keynes si Smith pe care onor tov. Gates sigur că i-a citit din scoarţă-n scoarţă de-a adus pe lume ditai corporaţia monopolistă. Meri si te culcă, bă, Văsălie Gates.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.