Luneta care oferă sfaturi „prieteneşti” şoferului din spate

0

Singurul dispozitiv de comunicare accesibil tuturor şoferilor este claxonul, sau în cazuri extreme, gesturile cu braţele scoase pe fereastră şi ţipătul. Dar, un nou panou cu LED-uri îşi doreşte să schimbe acest lucru, scrie Daily Mail, permiţând şoferilor să trimită un mesaj prin Bluetooth de la telefoanele lor mobile, iar acesta să fie afişat pe lunetă

Până acum, grilajul arată mesaje programate, dar proiectantul spune că plănuieşte să îl folosească pentru a „oferi feedback şoferilor din spate”. Ce fel de haos va produce un astfel de dispozitiv pe drumurile din lume rămâne de văzut.
Mesajele programate sună cam aşa: „Conduc încet”, „Păstrează distanţa” şi „Întorc la stânga”.

Fotografii recente şi un video cu acest dispozitiv îl arată cum funcţionează, oferind sfaturi de pe luneta maşinii designerului Gagandeep Singh.

LED-urile sunt sudate într-un grilaj, şi distanţate la un interval de 2 centimetri pe întreaga fereastră din spate.

Rezoluţia de 38 X 16 a ecranului îl face ideal pentru mesaje scurte, de două cuvinte, ce se derulează de-a lungul ecranului de la stânga la dreapta, exact la fel ca mesajele de pe panourile de pe autostrăzi.

Sudarea grilajului a durat două zile. Circuitele care îl „alimentează” cu mesaje au fost de asemenea programate manual.

Partea cea mai dificilă a fost introducerea unor „caracterele speciale” precum săgeţile ajutătoare care să arate direcţia în care şoferii ar trebui să vireze.

Unitatea este controlată de un microcontroler AT89C51. Gagandeep Singh încearcă acum să adauge un receptor Bluetooth, astfel încât şoferii să îl actualizeze prin intemediul Bluetooth-ului de la telefonul mobil. Însă aici intervine o problemă: utilizatorii dispozitivului aflaţi pe drumuri ar trebui să oprească maşina pentru a scrie un mesaj, timp în care destinatarul ajunge să fie cu mulţi kilometri în faţă.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.