EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Se reduce timpul de călătorie cu trenul. Află de ce

1

– Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, noul Mers al Trenurilor va aduce o reducere a timpului de călătorie pe calea ferată, care nu se datorează, însă, investiţiilor în infrastructură.

Din cauza fondurilor insuficiente, care au dus la degradarea accentuată a stării infrastructurii feroviare, an de an, în ultimele două decenii, schimbarea Mersului Trenurilor a însemnat o lungire a duratei oficiale a călătoriei. Practic, întârzierile erau incluse în Mersul Trenurilor. Anul acesta, vom avea însă de-a face cu o premieră. Nu numai că durata călătoriei nu va mai creşte, ci, dimpotrivă, va scădea pe toate magistralele, promit oficialii CFR Călători.

Nu, nu este vorba de investiţii masive în infrastructură care s-ar fi finalizat de curând şi, deci, să putem „zbura” pe şine ca TGV-ul. Într-adevăr, s-au încheiat în mare parte lucrările de modernizare pe Bucureşti – Constanţa şi Câmpina – Predeal, însă nu de aici rezultă economiile de timp, scrie EVZ.ro.

Practic, societatea feroviară de stat a făcut câteva artificii. „S-au ridicat anumite restricţii de viteză pe unele magistrale. În plus, am redus la minimum posibil timpii tehnologici (staţionări pentru decuplări de vagoane etc. – n.r.) şi am anulat anumite opriri pentru care nu exista cerere. Nu în ultimul rând, am recalculat timpii de parcurs, prin reducerea tonajului trenurilor de la 800 la 500 de tone„, a declarat directorul de exploatare al CFR Călători, Valentin Dorobanţu. Adică, va scădea numărul de vagoane din care este formată o garnitură.

loading...

Citește și
1 Comentariu
  1. MARIA spune

    VRAJELI DE ROMANIA!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.