EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,20 RON
(-0.1%)
GBP
5,45 RON
(-0.57%)
CHF
4,18 RON
(-0.04%)
AUD
2,99 RON
(+0.31%)
CAD
3,16 RON
(+0.21%)
BGN
2,43 RON
(-0.07%)
RUB
0,06 RON
(-0.16%)
ZAR
0,30 RON
(+0.02%)
BRL
1,13 RON
(-0.39%)
CNY
0,62 RON
(-0.16%)
INR
0,06 RON
(-0.21%)

Taslima Nasreen, un Salman Rushdie în variantă feminină: femeile musulmane au dreptul la sex cu 72 de bărbaţi virgini

0
Scriitoarea Taslima Nasreen, comparată frecvent de mass-media occidentale cu Salman Rushdie, a declarat recent pe microblogul său de pe Twitter că femeile musulmane au dreptul să facă sex în timpul vieţii cu 72 de bărbaţi virgini, relatează luni portalul israelian Newsru Israel.

„Femeile musulmane au dreptul la sex cu 72 de bărbaţi virgini în viaţa de pe pământ pentru că nu primesc în Ceruri acest drept”, scrie pe blogul său Taslima Nasreen /41 de ani/ originară din Bangladesh, care din cauza temelor abordate în operele sale – raportul dintre Islam şi femeie – a fost obligată să-şi caute refugiu în India.

Propunerea a stârnit diverse comentarii în media indiene şi occidentale, de la critici acerbe până la cuvinte încurajatoare.

Scriitoarea şi-a exprimat uimirea în legătură cu valul de critici, potrivit uneia din ultimele postări de pe Twitter, remarcând că, în Islam, nimeni nu se sinchiseşte de faptul că un musulman adevărat /un shahid/ este răsplătit în Ceruri cu 72 de fecioare, în timp ce majoritatea criticilor ei îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu o simplă propunere pe net privind un „drept similar pentru femeile musulmane”, numai că în timpul vieţii.

Înainte de cariera literară, Taslima a activat ca medic ginecolog într-o clinică de familie şi a văzut multe minore musulmane abuzate sexual. Astăzi, ea este scriitoare, atee şi feministă. Şi-a început drumul în literatură ca poetă, după aceea a scris mai multe nuvele, dar punctul de cotitură în viaţa sa l-a constituit romanul „Ruşinea” /1993/ în care a descris umilinţele la care era supusă o familie hindusă de către comunitatea musulmană.

La scurt timp după apariţia romanului, Taslima a fost condamnată la moarte de către islamişti. La început s-a refugiat la Calcutta, iar apoi la New Delhi, unde s-a aflat mult timp în arest la domiciliu. Cu toate acestea, i s-au permis câteva deplasări în străinătate.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.