Testamente, miciuni şi feng shui la Hong Kong

0
Tribunalele din Hong Kong l-au lăsat fără moştenire pe amantul uneia dintre cele mai bogate femei din Asia, un fost salvamar reconvertit în maestru de feng shui, considerând că acesta i-a falsificat semnătura din testament.

După un război legal care a durat cinci ani, tribunalele au închis în sfârşit ‘cazul Nina Wang’ o adevărată telenovelă judiciară care a făcut să curgă râuri de cerneală şi a alimentat programele de televiziune din această fostă colonie britanică. În joc se afla, ca întotdeauna, o avere astronomică: 100 de miliarde de dolari HK /circa 9 miliarde de euro/, informează marţi ziarul ABC.

Aceasta era averea deţinută de Nina Wang, o magnată a construcţiilor, care a murit în aprilie 2007 de un cancer uterin, la vârsta de 69 de ani. Conform ultimei sale dorinţe, datată 28 iulie 2002, banii trebuiau să ajungă la fundaţia de binefacere a companiei sale, Chinachem, pe care o crease alături de soţul ei defunct, miliardarul Teddy Wang.

Atunci a intrat în scenă Tony Chan, un ‘playboy’ salvamar în vârstă de 51 de ani, reconvertit în maestru de feng shui, şi care înainte de a se dedica acestei filosofii ancestrale, ce caută îmbinarea armonioasă a elementelor naturii, a mai fost chelner, vânzător de maşini, tehnician de marketing şi exportator de piese de informatică.

Cu două decenii mai tânăr decât ea, Tony Chan a sedus-o pe miliardară cu calităţi mai mult fizice decât spirituale, astfel încât el a recunoscut că au fost amanţi timp de 15 ani. Motiv pentru care femeia şi-ar fi rescris testamentul, presupus semnat de Nina Wang la 16 octombrie 2006, lăsându-l pe el singurul moştenitor al averii sale. În timpul litigiului cu familia, tribunalele, nu numai că nu i-au dat dreptate, ci l-au şi chemat în judecată pentru că a falsificat semnătura Ninei.

Acuzaţii pentru care a fost dat în judecată în mai şi pentru care va avea loc un proces în noiembrie, după ce va plăti o cauţiune de 20 de milioane de dolari HK. O nimica toată, având în vedere că doar între 2005 şi 2006, Tony Chan a câştigat 2,1 miliarde de dolari HK (193 de milione de euro) pentru ‘consilierea’ în domeniul feng shui a Ninei Wang, una din cele mai bogate femei din Asia.

Cei doi s-au cunoscut în 1992, când Nina l-a angajat pentru a-l găsi pe soţul ei răpit în 1990 şi dat drept mort, având în vedere că nu s-a găsit niciodată cadavrul său, deşi familia plătise o răscumpărare de 23 de milioane de euro.

Tony Chang, care pe atunci îşi oferea serviciile de clarvăzător, nu a fost capabil să rezolve misterul, dar s-a angajat într-o aventură pasională cu văduva miliardarului, înşelându-şi soţia care era însărcinată cu cel de-al treilea copil.

În mod curios, Nina Wang s-a văzut implicată într-o luptă judiciară cu socrul său, Wang Din Shin, pentru averea soţului ei, pe care ea a multiplicat-o construind 300 de zgârâie-nori în ultimii ani.

Ea însăşi a avut probleme cu testamentul soţului până când Tony Chan a ajutat-o să intervină pe lângă Curtea de Apel din Hong Kong, care a respins recursul introdus de socru, iar sentinţele favorabile a doi judecători au decis ca banii să meargă la fundaţia de binefacere Chinachem.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.