EUR
4,76 RON
(-0.15%)
USD
4,19 RON
(+0.03%)
GBP
5,46 RON
(-0.24%)
CHF
4,19 RON
(-0.26%)
AUD
3,00 RON
(-0.44%)
CAD
3,18 RON
(-0.63%)
BGN
2,43 RON
(-0.12%)
RUB
0,06 RON
(-0.62%)
ZAR
0,30 RON
(-0.56%)
BRL
1,13 RON
(+0.12%)
CNY
0,62 RON
(-0.57%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

Adrian Năstase: Prin maniera oscilantă, subiectivă şi şovăitoare în care a acţionat, conducerea INS se descalifică

0
Prin maniera oscilantă, subiectivă şi şovăitoare în care a acţionat în cazul declarării CNP-ului pentru recensământ, Institutul Naţional de Statistică sau mai bine spus conducerea Institutului se descalifică fără drept de apel, consideră preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase.

Liderul CN al PSD a amintit de faptul că după ce, iniţial, declararea CNP-ului a fost obligatorie, la presiunea PSD, a devenit facultativă, iar acum a devenit din nou obligatorie.

„Nici nu ştiu care abuz e mai mare, acela de a solicita în mod excesiv şi nenecesar pentru demersul statistic date cu caracter personal sau acela de a schimba legea de pe o zi pe alta? Cred că nici nu are importanţă. Prin maniera oscilantă, subiectivă şi şovăitoare în care a acţionat, INS sau mai bine spus conducerea Institutului se descalifică fără drept de apel”, a afirmat miercuri, într-o postare pe blogul personal, Adrian Năstase.

Preşedintele CN al PSD susţine că întrebarea în acest moment este cine va răspunde pentru această situaţie, în condiţiile în care o parte a populaţiei a comunicat recenzorului CNP-ul, iar o parte nu a făcut acest lucru şi ce relevanţă mai are acest item.

„Când astăzi legea se aplica, iar mâine nu se mai aplică, la ce ne mai trebuie lege? Când facem o bază naţională cu CNP-uri la mai puţin de un an până la alegeri, de ce mai facem alegeri, ca să simulăm competiţia, ca să-i legitimăm pe cei care fraudează votul? Iată unde poate duce această alba-neagră cu legea, cu statul de drept şi cu democraţia!

În tot acest haos ce aduce, cu sine tot mai mult o stare anomică, atât la INS, cât şi la Guvern este linişte. Nimeni nu îşi dă demisia, nimeni nu oferă nicio explicaţie. Democraţia arată bine în vitrină!”, a mai spus Adrian Năstase

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.