ANOSR solicită intervenţia premierului şi preşedintelui pentru adoptarea statutului studentului

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) solicită preşedintelui Traian Băsescu şi primului-ministru Emil Boc să intervină pentru adoptarea de urgenţă a statutului studentului, care reprezintă parte a pactului pentru Educaţie, a declarat miercuri,  liderul organizaţiei studenţeşti, Dana Alexe.

„Ministrul Educaţiei, (…) deşi în discursul public îşi manifestă un real interes faţă de studenţi şi educaţie în general, acţiunile sale sunt total împotriva noastră. Lipsa unei decizii este o decizie în sine şi neadoptarea statutului studentului creează nemulţumire şi haos în rândul studenţilor. Îi re-reamintim domnului ministru faptul că studenţii reprezintă o majoritate absolută în sistemul de învăţământ superior. Dac㠑instanţa’ este severă şi studenţii vor răspunde cu severitate”, a afirmat Alexe.

Potrivit acesteia, federaţia studenţească a încercat de nenumărate ori, „prin abordări constructive”, ca studenţii din România să beneficieze de un statut al lor în baza căruia să îşi poată apăra drepturile şi a susţinut că, prin neadoptarea în timp util a acestui document, drepturile şi obligaţiile studenţilor „nu vor fi explicit incluse în reglementările locale”.

„În ciuda faptului că am solicitat în mod expres o întâlnire cu ministrul Educaţiei pentru a clarifica aceste probleme şi, mai ales, ţinând cont că întâlnirea s-a finalizat cu promisiunea că documentul va fi adoptat la începutul acestei săptămâni, manifestându-şi toată consideraţia şi susţinerea acestui demers, constatăm cu dezamăgire şi indignare că vorbele domnului ministru nu coincid cu acţiunile sale”, a spus liderul ANOSR.

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.