Ce apartament îşi permite un român cu salariu mediu

– Apartamentele noi din Bucureşti nu se adresează familiilor cu salarii medii. Este concluzia la care au ajuns dezvoltatorii care au pe piaţă astfel de locuinţe, chiar dacă Bucureştiul se plasează pe locul doi, la nivel regional, într-un top al accesibilităţii spaţiilor locative.

Dacă şi-ar cheltui tot salariul adunat într-un an, un român cu venituri medii ar putea să îşi achiziţioneze 5,8 metri pătraţi dintr-un apartament nou din Bucureşti, cu 2,7 metri pătraţi mai mult decât în perioada de maxim a pieţei rezidenţiale, respectiv martie 2008. „În acest moment, lo­cuinţele noi de pe pia­ţă nu se adresează familiilor cu venituri medii. Vedem că, în prezent, aşteptările şi veniturile nu conduc oamenii spre achiziţie, tocmai de aceea nu se vând locuinţele noi“, a declarat Cristian Tudor, director în cadrul Comnord, companie de construcţii controlată de omul de afaceri Sorin Creţeanu.

La nivel regional, bucureştenii se plasează pe locul doi într-un top al accesibilităţii apartamentelor noi, după locuitorii Budapestei, care îşi pot cumpăra 6,9 metri pătraţi din salariul pe un an.

Dacă românii cu venituri medii se încadrează perfect în profilul descris de „Prima Casă“, trebuie precizat faptul că circa 80% din apartamentele noi din Bucureşti sunt mai scumpe de 80.000 de euro, scrie Capital.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.