Femeile îl părăsesc pe David Cameron

0

Premierul David Cameron şi-a pierdut sex-appealul. Femeile l-au părăsit. Votul feminin îi scapă. Iar cei din Partidul Conservator încep să fie îngrijoraţi.

Cameron este cel mai „misogin” dintre liderii politici ai ţării, este de părere una din trei britanice, conform unui sondaj realizat de firma YouGov, notează marţi (25 octombrie 2011) ziarul El Periodico.

Un alt studiu realizat chiar de Partidul Conservator confirmă că femeile sunt mult mai critice faţă de politica economică a guvernului. Britanicele sunt mult mai convinse decât soţii lor că ţara merge pe drumul greşit pentru a ieşi din criză. Sunt, de asemenea, şi cele care consideră tăierile bugetare nedrepte.

Din ce cauză există această percepţie diferită între cele două sexe? Probabil pentru că ele merg în piaţă, plătesc facturile, fac aprovizionarea şi ţin economiile familiei. Prin urmare sunt şi cele care resimt mai mult scumpirea vieţii.

Într-un moment în care şomajul în rândul femeilor este cel mai mare din ultimele două decenii în Marea Britanie, mamele de familie sunt primele care îşi dau seama că nivelul de trai din căminul lor a scăzut drastic. În calitate de principale utilizatoare a serviciilor publice, femeile sunt cele mai afectate de suprimări şi tăieri.

Le-a fost redusă alocaţia pentru copii. S-au închis centrele de activităţi extraşcolare pentru cei mici, s-a suprimat bonificaţia pe mijloacele de transport în comun pentru cei mari, care merg la Universitate. În acelaşi timp, a crescut factura la curentul electric, la gaze, apă şi la supermarket.

O reuniune a primului ministru cu directorii principalelor companii de furnizare a energiei, pentru a le cere să-şi modereze marjele de câştiguri, s-a terminat fără niciun acord şi cu certitudinea că pe viitor vor fi majorate preţurile la încălzire şi apă caldă. Şi, culmea, tocmai acum guvernul a decis să crească vârsta de pensionare a femeilor.

Problema liderului conservator este că trebuie, iremediabil, să recupereze votul femenin, dacă vrea să conducă un guvern cu majoritate absolută. Ceea ce explică importanţa subită pe care au căpătat-o în agenda lui chestiuni, precum grăbirea procedurilor de adopţie sau noile măsuri de control pentru a evita ca minorii să aibă acces la pornografíe pe Internet.

Tot acum, Cameron a decis să iniţieze legea de succesiune la tron, care acordă drepturi egale bărbaţilor şi femeilor şi va aboli prevalenţa la tron a băieţilor, când prinţul William şi lady Catherine vor avea copii.

Preocupările cele mai stringente ale cetăţenilor sunt însă altele. Iar Cameron va trebui să ţină seama cât mai repede de ele, dacă vrea să recâştige încrederea alegătorilor, bărbaţi şi femei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.