FMI ne obligă să vindem tot

Oficialii FMI vor cere Guvernului, în timpul vizitei care a început ieri, să vândă pachetele majoritare ale companiilor de stat.

De când am pornit în aventura FMI (în 2009, odată cu încheierea acordului de împrumut, dublat la începutul acestui an cu altul de tip preventiv), finanţatorii externi au avut tot felul de pretenţii numite „sugestii de îmbunătăţire a mediului economic”. Mai ales în ceea ce priveşte companiile publice din energie şi transporturi care au rămas la stat după sistarea, în 2006, a programului de privatizări.

Ieri, delegaţia FMI a început a treia vizită de evaluare a acordului preventiv, iar finanţatorii externi merg mai departe şi cer vânzarea pachetelor majoritare din companiile care au mai rămas la stat. Aceasta în ideea că, mai nou, investitorii nu mai sunt atraşi de o bucăţică mică dintr-o companie, ci vor să deţină controlul ei.

Există toate şansele să ajungă în mâini private cele două noi complexuri Oltenia şi Hunedoara, Electrica, CFR Marfă şi Tarom, care îşi vor lua adio de la listarea la bursă şi vor fi tăiate de pe lista societăţilor de stat cu management privat, scrie Adevărul.

loading...

Citește și
Loading...

5 Comentarii
 1. pion spune

  stapanii dicteaza iar imcompetentii vor lua deciziile stapinilor.
  vor fi oare in stare sa pastram si bruma de industrie romanesca ce ne-a mai ramas? vor mai avea ceva romanesc in sange cei care executa orbeste toate imbecilitatile fmi-ului?

 2. olalala spune

  o tampenie ar fi sa se accepte asa ceva. Asta ar insemna ca ne vindem de tot.

 3. Mihai G spune

  Asa! Si care e probleme ta autorule. Tu ai plati pretul integral pentru un apartament si ai primi in schimb doar bucataria? Sau ai vrea sa cumperi o casa si in ea sa stea un RRom cu 10 puradei, sa-ti faca depozit de fier vechi sau casa de toleranta? Hai ca ma faci sa rid.

 4. dan spune

  Pai cand are pachetul tot face ce vrea compania.Cu benzina cum e? la fel curentul si gazele nu este concurent.

 5. NICOLAE spune

  Draga { mihai g} bineanteles ca tu esti un tigan borat
  care ti-ai vnde-o si pe mama ta pentru 3 lei in loc sa muncesti, ti-ai schilodi copilul si la-ai trimite sa cerseasca decat sa te duci tu la munca din aceasta cauza gandesti asa.O sa mai functioneze aceste lucruri foarte putin si o sa vezi tu ce o sa se intample.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.