Hyundai şi Kia vor să vândă 7 milioane de autovehicule în 2012

0

Grupul auto sud-coreean Hyundai Motor Co şi compania afiliată Kia Motors Corp şi-au propus să vândă aproximativ şapte milioane de autovehicule la nivel global în 2012, comparativ cu peste 6,5 milioane unităţi în acest an, a declarat marţi preşedintele Hyundai Motor, citat de Reuters.

Hyundai şi Kia, care împreună se clasează pe locul cinci în topul celor mai mari constructori auto din lume, au avut perfomanţe spectaculoase chiar şi în peioada crizei economice globale, reuşind să câştige cote de piaţă de la rivalii lor japonezi şi americani graţie modelelor cu preţuri reduse.

‘Ne-am propus să vindem aproximativ 7 milioane de vehicule anul viitor. Ne aşteptăm să atingem această ţintă dacă uzinele noastre vor lucra la capacitate maximă’, a declarat preşedintele Hyundai Motor, Chung Jin-haeng, fără a oferi cifre detaliate pentru Hyundai şi Kia.

De asemenea, Chung Jin-haeng a spus că în acest an Hyundai şi Kia îşi vor depăşi ţinta de vânzări revizuită la 6,5 milioane vehicule, estimând că în 2011 cele două societăţi vor realiza vânzări cuprinse între 6,5 şi 6,6 milioane unităţi.

Potrivit lui Suh Sung-moon, un analist de la Korea Investment & Securities, ţinta de vânzări pe 2012 anunţată de preşedintele Hyundai Motor pare a fi una prudentă, iar Hyundai şi Kia vor continua să-şi depăşească ţintele de vânzări şi în 2012. ‘Mă aştept ca Hyundai şi Kia să vândă 7,2 milioane vehicule în 2012, în condiţiile în care uzina Hyundai din China va demara producţia iar Kia va introduce un nou schimb la uzina sa de la Slovacia’, a declarat analistul.

În luna ianuarie a acestui an Hyundai şi Kia anunţau că în 2011 şi-au propus să-şi majoreze vânzările cu 10% până la 6,33 milioane unităţi pentru ca recent să-şi revizuiască în sus această cifră până la 6,5 milioane de autovehicule.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.