EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,20 RON
(-0.1%)
GBP
5,45 RON
(-0.57%)
CHF
4,18 RON
(-0.04%)
AUD
2,99 RON
(+0.31%)
CAD
3,16 RON
(+0.21%)
BGN
2,43 RON
(-0.07%)
RUB
0,06 RON
(-0.16%)
ZAR
0,30 RON
(+0.02%)
BRL
1,13 RON
(-0.39%)
CNY
0,62 RON
(-0.16%)
INR
0,06 RON
(-0.21%)

Michael Jackson îşi dorea să-şi vadă concertul în Cartea Recordurilor

0
Michael Jackson, care-şi pregătea marea revenire pe scenă atunci când a murit, pe 25 iunie 2009, voia ca ultimul său spectacol, al 50lea, să figureze în Cartea Recordurilor, a afirmat marţi un martor la procesul împotriva medicului Conrad Murray de la Los Angeles, relatează 20minutes.ch.

Michael Jackson era conştient de riscurile folosirii ca somnifer a anestezicului propofol, care i-a produs moartea, dar le minimaliza, spunând că este suficient ca un medic să-l supravegheze în timpul somnului, a spus un alt martor la proces.

Cherilyn Lee, infirmieră specializată în nutriţie şi tratamente neconvenţionale, care a început să-l trateze pe cântăreţ în februarie 2009, a declarat că Michael Jackson i-a spus despre insomnia de care suferea şi despre dorinţa de a i se administra Diprivan – marca sub care este comercializat propofolul.

Infirmiera afirmă că nu ştia ce este propofolul şi i-a telefonat unui medic, care i-a spus că este un sedativ folosit în mediul spitalicesc, informându-l pe Jackson că utilizarea lui acasă este periculoasă. „El mi-a spus că doctorii îl asiguraseră că medicamentul este sigur şi că nu este nicio problemă atâta vreme cât este supravegheat”, a mai spus ea.

„(Michael Jackson) mi-a spus că a aflat ce e propofolul cu câţiva ani în urmă, cu ocazia unor intervenţii chirurgicale. +Mă trezeam şi nici nu ştiam măcar că am dormit atât de mult. Era atât de uşor…Aş vrea să retrăiesc această experienţă+”, i-ar fi spus cântăreţul infirmierei.

Randy Phillips, patronul AEG Live, promotorul celor 50 de concerte pe care regele muzicii pop urma să le susţină la Londra începând din iulie 2009, a depus marţi mărturie la Curtea supremă din Los Angeles, la procesul doctorului Conrad Murray, acuzat de ucidere din culpă în cazul morţii lui Michael Jackson.

El a amintit că la început se fixaseră 31 de concerte, dar, datorită pre-vânzărilor „fabuloase” – „N-am văzut niciodată aşa ceva în toată cariera mea”, a declarat Phillips -, AEG Live a decis să crească numărul la 50. „Michael Jackson a acceptat cu două condiţii”, a adăugat Phillips.

Prima era „să fie prezenţi în sală reprezentanţi ai Cărţii Recordurilor la cel de-al 50lea concert”, deoarece atât de multe concerte susţinute cu casa închisă într-o sală aşa de mare ar fi fost o performanţă pe care „n-ar putea-o egala nimeni”.

A doua era ca, pe timpul concertelor de la Londra, să aibă un domeniu în afara oraşului, „cu ape şi cai, copiii lui putându-se simţi astfel bine, şi ca să nu stea închis într-o cameră de hotel. Era un tată fenomenal”, a afirmat Phillips.

Martorul a povestit că a avut o întâlnire cu Michael Jackson, în toamna lui 2008, în cursul căreia au vorbit despre motivele pentru care cântăreţul dorea să revină pe scenă. „Mi-a explicat că voia să se stabilească undeva, să le ofere o casă adevărată copiilor lui.

Obosise să trăiască aşa. A fost emoţionant. El a plâns şi atunci am plâns şi eu”, a adăugat Phillips. El a vorbit şi despre cele două întâlniri din iunie 2009, cu Michael Jackson şi doctorul Murray. La prima, a constatat că Jackson era „nu prea concentrat şi distrat. Când am ieşit, l-am întrebat pe asistentul lui, Michael Amir, dacă Michael se simte bine şi el mi-a spus că da, însă tocmai se întorsese de la dr Klein”.

Michael Amir Williams, care a depus mărturie la începutul procesului, a afirmat că, în lunile dinaintea morţii, Michael Jackson mergea des la dr Arnold Klein, dermatolog din Beverly Hills, de unde ieşea „groggy şi vorbea cu mare încetineală”.

Phillips a vorbit şi despre întâlnirea din 20 iunie, când Kenny Ortega (producător şi coregraf) i-a împărtăşit îngrijorarea în privinţa sănătăţii cântăreţului. „Michael a spus că lucrase la coregrafii acasă. I-a spus lui Kenny: +Tu construieşti casa, iar eu zugrăvesc şi pun uşa.+ Kenny a spus atunci :+Formidabil. Este tot ce voiam să aud”, a declarat patronul AEG Live.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.