EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Primăria oraşului Milano a cumpărat o fermă pe care o repartizează romilor

0

Liga Nordului /partid anti-imigranţi/ a acuzat Primăria oraşului Milano că a achiziţionat o fermă în provincia Pavia pentru a o dărui romilor, iar în acest fel „a vândut cultura ţării”, informează cotidianul Il Giornale în ediţia de luni (24 octombrie 2011).

„Ferma a fost cumpărată de Primărie, tocmai pentru romi. Este confirmarea faptului că /Giuliano/ Pisapia nu se ocupă niciodată de nevoile milanezilor: nu numai că dă casele sociale unor nomazi, dar le cumpără acestora şi fermele care fac parte din cultura noastră”, a declarat reprezentantul Ligii Nordului, Alessandro Morelli.

„În calitate de preşedinte al Consiliului municipal voi acţiona pentru ca Milano să devină un oraş sustenabil, solidar şi deschis primirii”, a replicat Basilio Rizzo.

Luni dimineaţa, Comitetul consultativ privind romii s-a prezentat în faţa Palatului Marino /Primărie/, pentru a solicita să fie ascultat legat de planul privind nomazii convenit cu Palatul Viminale /Ministerul de Interne/.

„Primăria lucrează la un plan pentru a aborda problema taberelor de romi: îl vom prezenta asociaţiilor pentru a discuta împreună unele aspecte”, a declarat asesorul pentru siguranţa publică, Marco Granelli. Printre soluţiile Primăriei oraşului Milano se numără şi achiziţionarea unei ferme în provincia Pavia.

Linia directoare adoptată de administraţia Pisapia încă de la începutul mandatului a fost aceea de „a se depăşi tabăra” ca structură de locuit, considerând că nu este „cea mai potrivită soluţie nici pentru persoanele care locuiesc acolo, nici pentru oraş”. Ca alternativă, Palatul Marino intenţionează să caute soluţii de locuire plecând de la prevederile „Planului privind romii” al prefectului Gian Valerio Lombardi.

„Vrem să evităm aşezări noi – a explicat Granelli. Efectuăm mutări prin intervenţii anunţate în prealabil, cu fermitate, şi fără utilizarea forţei”. În caz de evacuare, Primăria oferă oportunităţi similare celor acordate persoanelor fără adăpost. Mai mult, Milano se va dota curând cu una sau două tabere de tranzit pentru familiile de romi. Circa zece familii care au locuit în tabăra din Via Novara au fost mutate la o fermă din provincia Pavia.

Deşi administraţia Pisapia a dat asigurări că va încerca să pună în aplicare ceea ce a convenit cu Ministerul de Interne, tocmai planul semnat la Palatul Viminale a fost cel care a prevăzut, fără a preconiza soluţii de locuit, desfiinţarea a patru tabere de nomazi reglementare.

Lista celor care urmează să fie închise a fost deja perfectată: tabăra din Via Negrotto, cea din Via Idro, cea din Via Bonfadini şi cea din Via Novara. Planul prevede desfiinţarea taberelor ilegale şi amplasarea în cele opt tabere reglementare rămase de camere video legate la centrale operative ale poliţiei şi carainierilor.

Acestea au fost condiţiile sine qua non pentru punerea în aplicare a planului semnat de ministrul de interne Roberto Maroni.

„Este greu de prevăzut că Pisapia va reuşi în termen de două luni sau ceva mai mult să desfiinţeze cele patru tabere reglementare – a explicat fostul viceprimar Riccardo De Corato. Planul Maroni nu va putea aduce dezvoltări ulterioare, fiind condiţionat de intervenţiile menţionate.

Comitetul consultativ privind romii are puţine de cerut primarului din Milano, potrivit Il Giornale, deoarece, dacă nu se realizează condiţiile prealabile menţionate, Palatul Marino nu va primi finanţările alocate de Ministerul de Interne.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.