RECENSĂMÂNT 2011. INS se răzgândeşte din nou: „CNP-ul este obligatoriu”

3

– Reprezentanţii Institutului Naţional de Statistică (INS) au reiterat, marţi, că există o bază legală pentru colectarea CNP-ului, în cadrul Recensământului 2011 şi că românii sunt obligaţi să prezinte CNP-ul recenzorilor.

„Conform legii, CNP-ul este o informaţie obligatorie în programul de înregistrare, iar refuzul furnizării, către personalul de recensământ, a informaţiilor prevăzute în programul de informare sau furnizarea de date eronate sau incomplete constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 1.500 şi 4.500 de lei”, se arată într-un comunicat INS.

Ei au precizat că au ţinut să atragă atenţia asupra CNP-ului, deoarece „în mass-media au apărut interpretări distorsionate ale acestui subiect”.

Sâmbăta trecută, purtătorul de cuvânt al INS, Vladimir Alexandrescu, a declarat: Nimeni nu este obligat să-şi spună codul numeric personal la recensământ, dacă, dintr-un motiv sau altul, nu doreşte să o facă. Oricine poate şi va fi recenzat, chiar şi în absenţa acestui CNP, iar cei care refuză să-l divulge recenzorului nu riscă absolut nicio sancţiune”.

Marţi, oficialii INS au precizat, însă, că „declaraţia (n.r. lui Alexandrescu) a fost greşit interpretată”. „Există obligativitatea prezentării CNP, însă înţelegem că pot exista situaţii în care posesorul actului de identitate l-a pierdut sau poate face dovada faptului că nu dispune de acest act, caz în care recenzorii nu vor aplica amenzi”, a declarat un oficial INS, citat de Gândul.

loading...
Citește și
3 Comentarii
 1. Ilica Flavius spune

  Ne caracterizeaza perfect pe noi ca natiune….”Sa schimbi reguli in timpul jocului”….asa e in Romania, daca nu era asa nu era „ca la noi”
  Azi trebuie asa maine nu mai e bine dar poate peste 3 zile o fi iar bine….
  Cine a ajuns sa conduca aceasta tara si ei sustin ca fac analize pe termen lung si mediu despre situatia financiara cand nu au habar ce o sa fie peste 10 minute….
  Asa se iau decizile in aceasta tara…azi asa ..maine ..nu e bine..peste 2 zile iar e bine…

 2. MARIA spune

  RUSINE ACESTORA….RUSINE!

 3. eduard spune

  Unul din raspunsuri al pot da foarte simplu.Daca vor neaparat CNP-ul sa mearga si sa-l ceara de la politie pentru ca mi-am spus numele.Eu unul pot primi si 100.000.000 de lei amenda ca nu-l spun lor.Daca totusi ma obliga sa-l spun sa vina cu politia la usa mea.Lucruri de genul asta cu maxima nesimtire si tupeu doar in Romania sunt cu milioanele.Mama lor de ordinari.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.