Sarkozy şi Hollande privaţi de paginile web pentru alegerile prezidenţiale

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy şi candidatul socialist la alegerile prezindenţiale din anul 2012, Francois Hollande, au rămas fără paginile lor web după ce o specialistă în tatuaje şi un şomer au cumpărat adresele de internet nicolassarkozy2012.fr şi respectiv hollande2012.fr., relatează agenţia EFE, care preia un articol publicat de cotidianul francez Liberation.

„Ceea ce mă interesează este să mă fac auzită”, a declarat specialista în tatuaje Corinne Dubosque, explicând motivaţia sa în achiziţia paginii web pe care doreşte să solicite condiţii mai bune pentru sectorul în care lucrează, cum ar fi reducerea TVA-ului la 5,5% de la 19,6% cât este în prezent.

Ea a dezminţit acuzaţiile că ar fi o „hoaţă de domenii” (cybersquatter), considerând că este o iniţiativă perfect legală, ea creând deja în 2007 site-ul „carlabrunisarkozy.eu”, cât şi altele asociate cu numele mai multor membri ai guvernului francez.

Era deja cunoscut de câteva zile că un tânăr şomer a cumpărat site-ul web prin care Hollande îşi promovează candidatura la alegerile prezidenţiale, cerând echipei candidatului socialist un loc de muncă în domeniul marketingului, comunicării şi analizei tehnice şi grafice. ”

Le-am prezentat CV-ul meu şi mi-au spus că vor vedea ce pot să facă, dar că ei nu sunt o agenţie de recrutare”, explică el pe site-ul pe care l-a cumpărat vorbind despre „visul” unei ipotetice posibilităţi ca „viitorul preşedinte” să-i ofere un loc de muncă.

Legislaţia franceză protejează proprietatea intelectuală şi personală, aşadar cei doi cumpărători vor trebui să renunţe la site-urile achiziţionate dacă justiţia le va cere acest lucru.

Achiziţia de pagini de internet asociate cu nume de politicieni a tentat mulţi „hoţi de domenii”, cum s-a întâmplat şi în cazul site-ului „jospin2012.fr”, acesta făcând referire la fostul prim-ministru francez Lionel Jospin, care s-a retras din politică după ce în anul 2002 a obţinut mai puţine voturi decât candidatul de extremă-dreapta Jean-Marie Le Pen.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.