EUR
4,76 RON
(-0.05%)
USD
4,20 RON
(-0.13%)
GBP
5,47 RON
(+0.13%)
CHF
4,20 RON
(-0.15%)
AUD
2,99 RON
(-0.56%)
CAD
3,18 RON
(-0.06%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,06 RON
(-0.29%)
ZAR
0,30 RON
(-0.29%)
BRL
1,12 RON
(-0.79%)
CNY
0,63 RON
(-0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.17%)

Testamente, miciuni şi feng shui la Hong Kong

0

Tribunalele din Hong Kong l-au lăsat fără moştenire pe amantul uneia dintre cele mai bogate femei din Asia, un fost salvamar reconvertit în maestru de feng shui, considerând că acesta i-a falsificat semnătura din testament.

După un război legal care a durat cinci ani, tribunalele au închis în sfârşit „cazul Nina Wang” o adevărată telenovelă judiciară care a făcut să curgă râuri de cerneală şi a alimentat programele de televiziune din această fostă colonie britanică. În joc se afla, ca întotdeauna, o avere astronomică: 100 de miliarde de dolari HK /circa 9 miliarde de euro/, informează marţi (25 octombrie 2011) ziarul ABC.

Aceasta era averea deţinută de Nina Wang, o magnată a construcţiilor, care a murit în aprilie 2007 de un cancer uterin, la vârsta de 69 de ani. Conform ultimei sale dorinţe, datată 28 iulie 2002, banii trebuiau să ajungă la fundaţia de binefacere a companiei sale, Chinachem, pe care o crease alături de soţul ei defunct, miliardarul Teddy Wang.

Atunci a intrat în scenă Tony Chan, un „playboy” salvamar în vârstă de 51 de ani, reconvertit în maestru de feng shui, şi care înainte de a se dedica acestei filosofii ancestrale, ce caută îmbinarea armonioasă a elementelor naturii, a mai fost chelner, vânzător de maşini, tehnician de marketing şi exportator de piese de informatică.

Cu două decenii mai tânăr decât ea, Tony Chan a sedus-o pe miliardară cu calităţi mai mult fizice decât spirituale, astfel încât el a recunoscut că au fost amanţi timp de 15 ani.

Motiv pentru care femeia şi-ar fi rescris testamentul, presupus semnat de Nina Wang la 16 octombrie 2006, lăsându-l pe el singurul moştenitor al averii sale. În timpul litigiului cu familia, tribunalele, nu numai că nu i-au dat dreptate, ci l-au şi chemat în judecată pentru că a falsificat semnătura Ninei.

Acuzaţii pentru care a fost dat în judecată în mai şi pentru care va avea loc un proces în noiembrie, după ce va plăti o cauţiune de 20 de milioane de dolari HK.

O nimica toată, având în vedere că doar între 2005 şi 2006, Tony Chan a câştigat 2,1 miliarde de dolari HK (193 de milione de euro) pentru „consilierea” în domeniul feng shui a Ninei Wang, una din cele mai bogate femei din Asia.

Cei doi s-au cunoscut în 1992, când Nina l-a angajat pentru a-l găsi pe soţul ei răpit în 1990 şi dat drept mort, având în vedere că nu s-a găsit niciodată cadavrul său, deşi familia plătise o răscumpărare de 23 de milioane de euro.

Tony Chang, care pe atunci îşi oferea serviciile de clarvăzător, nu a fost capabil să rezolve misterul, dar s-a angajat într-o aventură pasională cu văduva miliardarului, înşelându-şi soţia care era însărcinată cu cel de-al treilea copil.

În mod curios, Nina Wang s-a văzut implicată într-o luptă judiciară cu socrul său, Wang Din Shin, pentru averea soţului ei, pe care ea a multiplicat-o construind 300 de zgârâie-nori în ultimii ani.

Ea însăşi a avut probleme cu testamentul soţului până când Tony Chan a ajutat-o să intervină pe lângă Curtea de Apel din Hong Kong, care a respins recursul introdus de socru, iar sentinţele favorabile a doi judecători au decis ca banii să meargă la fundaţia de binefacere Chinachem.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.