Amy Winehouse avea o alcoolemie de 4,16 la mie (raport autopsie)

Amy Winehouse a murit pentru că a băut prea mult alcool. Potrivit analizelor efectuate de medicii legişti, ea avea o alcoolemie de 4,16 la mie, relatează 20minutes.ch.

Ancheta asupra morţii cântăreţei Amy Winehouse a stabilit că a fost ‘moarte accidentală’, survenită în urma abuzului de alcool. La autopsie s-a descoeprit o alcoolemie de cinci ori mai mare decât limita care defineşte conducerea în stare de ebrietate în Anglia.

‘A consumat o asemenea cantitate de alcool – avea 416 mg/dl de sânge -, încât consecinţa involuntară a fost moartea ei subită şi accidentală’, a spus Suzanne Greenway, însărcinată cu anchetarea împrejurărilor în care a murit cântăreaţa.

Ancheta a confirmat ipoteza unui şoc apărut ca efect al consumului excesiv de alcool după o perioadă de abstinenţă. Cântăreaţa fusese avertizată de medic asupra riscului mortal pe care-l prezintă alternanţa perioadelor de consum de alcool şi abstinenţă. Însă ea credea că ‘va trăi veşnic’, ca mulţi alţi tineri, a spus tatăl ei într-un interviu la o televiziune americană.

Potrivit unor martori, Amy Winehouse nu pusese gura pe alcool toată luna iulie, însă vineri, 22 iulie, a început din nou să bea. A doua zi a fost găsită moartă în pat, la locuinţa ei din Camden (nordul Londrei). Avea 27 de ani.

Ar fi trebuit ca informaţiile împărtăşite familiei miercuri să-i fie trimise acasă înainte, însă poliţia a greşit destinatarul săptămâna trecută.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.