EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

ANRM: Rezervele geologice de gaze naturale ale României sunt suficiente pentru următorii 10 ani

1

Rezervele geologice de gaze naturale ale României însumează 660.602 miliarde de metri cubi, iar cele sigure totalizează 109.284 de miliarde de metri cubi, suficiente pentru următorii 10 ani, a declarat, joi, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, Alexandru Pătruţi, la Conferinţa European Energy Development.

„Rezervele geologice de gaze ale României însumează 660.602 miliarde de metri cubi, iar cele sigure totalizează 109.284 de miliarde de metri cubi. Rezervele sigure sunt suficiente pentru următorii zece ani. Producţia anuală în acest moment este de circa 11 miliarde de metri cubi.

Aceste cifre sunt certe şi sunt cea mai pesimistă variantă, dar cu siguranţă rezervele vor creşte în urma explorărilor care se derulează acum”, a afirmat Pătruţi.

Preşedintele ANRM a adăugat că, în acest context, România trebuie să se axeze pe resursele neconvenţionale. „În sectorul resurselor neconvenţionale, cercetările în acest sector sunt abia la început, iar Agenţia deţine date privind potenţialul naţional, însă nu le poate face publice. În viitor, este necesară explorarea şi exploatarea resurselor neconvenţionale”, a spus oficialul ANRM.

Acesta a precizat că în cazul gazelor naturale, dependenţa de importuri este mai mică decât în cazul petrolului. „Importăm doar 20% din consumul de gaze, faţă de 50% în cazul ţiţeiului. Surprinzător, deşi resursele geologice sunt mai mici comparativ cu ţiţeiul, perspectivele imediate sunt mai încurajatoare, existând posibilitatea unor noi descoperiri în straturi adânci şi în Marea Neagră”, a precizat Alexandru Pătruţi.

loading...

Citește și
1 Comentariu
 1. Corina Rosu spune

  De unde chestia asta din titlu? Este o diversiune!
  Se estimeaza ca abea dupa anul 2035 va o incepe scadere de presiune in zacaminte iar acestea s-ar putea epuiza dupa anul 2050 fara noi foraje.
  Se baga diversiunea asta pentru ca se vorbeste tot mai mult de renationalizarea zacamintelor de gaze si petrol. Asa ca acum cineva foarte interesat paraziteaza informational ca sa se zica pana la urma: „n-are rost sa le nationalizati ca sunt epuizate!”
  Si cand s-au inchis una dupa alta, la sfarsitul anilor ’90, minele de aur din muntii apuseni s-a spus ca zacamintele aurifere de acolo sunt complet epuizate dupa peste doua mii de ani de exploatare, asa ca nu mai sunt deloc rentabile, au cheltuieli mari iar BNR-ul (alt iuda al Romaniei!) nu mai cumpara, din acest motiv, aurul extras! Si ca aurul nici nu mai este asa de necesar pentru tara noastra, siguranta si confortul economic si financiar fiind asigurate de rezervele in euro si dolari pe care se spunea ca le are din abundenta BNR-ul. A fost o mare minciuna si inselatorie, dupa cum vedeti.
  Comparati dumneavoastra ce s-a spus atunci cu ce ni se spune acum si cu ce se intampla acum !!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.