Băsescu: statele au primit garanţia că băncile-mamă vor menţine capitalul

0

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, că a fost adoptată de către Consiliul European Declaraţia de recapitalizare a băncilor şi că toate statele au primit garanţia că subsidiare aparţinând băncilor-mamă din alte state vor avea nivelul de capital menţinut şi pentru anii următori.

„Pot să vă spun că a fost adoptată Declaraţia de recapitalizare a băncilor. Acest document vizează finanţarea băncilor pe termen mediu astfel încât să se asigure fluxurile de creditare pe termen mediu al economiei reale.

De asemenea, declaraţia vizează asigurarea cantităţii şi calităţii capitalului. Pentru că, de fapt, se vizează introducerea în sistemul bancar a unui capital de primă clasă: lichiditate în bani, nu capital în nimic altceva. Deci, se injectează în sistemul bancar european capital de cea mai bună calitate care poate susţine nu numai economia, dar şi nevoia de credite a statelor”, a declarat Băsescu la Bruxelles, la finalul Consiliului European.

El a precizat că toate statele au primit garanţia că subsidiare aparţinând băncilor-mamă din alte state vor avea nivelul de capital menţinut şi pentru anii următori. „Deci, ceea ce a însemnat îngrijorarea noastră a primit un răspuns din partea statelor membre”, a conchis şeful statului

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.