Cine obţine 300% profit în construcţia de autostrăzi

– Compania de Autostrăzi plăteşte cu 1.500 de euro case de avocatură care întocmesc actele de expropriere chiar şi a 2 metri pătraţi.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) este în imposibilitatea de a demara câteva proiecte de autostradă, ca urmare a tarifelor uriaşe cerute de avocaţii titulari ai contractelor de întocmire a actelor de expropriere.

Argumentul ar fi acela că munca prestată de jurişti pentru exproprierea unui teren de 2 metri, spre exemplu, este aceeaşi cu cea pentru trecerea în proprietatea statului a unui de 2.000 de metri, astfel că tarifele plătite acestora nu depind de mărimea suprafeţei.

Pe baza coordonatelor topografice primite avocaţii identifică proprietarii, evaluează imobilele, întocmesc actele de expropriere şi, eventual, fac faţă nemulţumiţilor în faţa instanţelor de judecată. In mod curent preţurile actuale plătite de CNADNR pentru exproprierea unui lot sunt până la 300 de euro. Din aceşti bani profitul avocaţilor e aproximativ 50%.
Firma de avocatură Dragomir şi Asociaţii este una din cele plătite regeşte de către CNADNR, pe unele proiecte şi cu 1.500 de euro pe lot, arată România Liberă.

loading...

Citește și
Loading...

1 Comentariu
  1. dan spune

    Pana nu vine unul ca Vlad Tepes la conducerea tari asa se fura bani omului de rand.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.