Forbes: averea celor mai bogaţi indieni a scăzut cu 20% într-un an

Averea combinată a celor mai bogaţi oameni din India a scăzut cu aproape 20% în decurs de un an, în principal din cauza inflaţiei, a scăderii cotaţiilor bursiere şi a corupţiei, a anunţat joi revista Forbes, transmite AFP.

Potrivit clasamentului anual al celor mai bogaţi oameni din India realizat de Forbes, în prezent cei mai bogaţi 100 de oameni din India au o avere cumulată de 242 miliarde de dolari, faţă de 300 miliarde de dolari anul trecut.

În plus, numărul miliardarilor în dolari din India a scăzut şi el de la 69 de persoane în 2010 la 57 de persoane în acest an. De asemenea averea combinată a celor mai bogaţi 10 oameni din India a scăzut cu 25% până la 113,6 miliarde de dolari.

Citeste si:  Femeilor necăsătorite dintr-un stat indian li s-a interzis să deţină telefon mobil

Pentru al patrulea an consecutiv, cel mai bogat om din India este Mukesh Ambani, preşedintele conglomeratului Reliance Industries Group, cu o avere estimată la 22,6 miliarde de dolari, în scădere cu 4,4 miliarde de dolari faţă de 2010. Al doilea pe lista Forbes a celor mai bogaţi 100 de oameni din India este magantul oţelului Lakshmi Mittal cu o avere de 19,2 miliarde de dolari, în scădere cu 26% în ritm anual din cauza unei scăderi semnificative a acţiunilor grupului siderurgic ArcelorMittal.

Cea mai mare scădere în clasament a înregistrat-o Anil Ambani, a cărui avere s-a diminuat cu 7,4 miliarde de dolari până la 5,9 miliarde de dolari, după o anchetă la una din societăţile sale implicată într-un scandal de fraudă în sectorul telecomunicaţiilor. Este pentru prima dată de la debutul publicării clasamentului Forbes când Anil Ambani nu se mai numără printre primii 10 cei mai bogaţi oameni din India.

Citeste si:  România avea anul trecut doi miliardari şi 20 de persoane cu averi de peste 100 milioane dolari

„Acesta a fost un an turbulent pentru cei mai bogaţi oameni din India”, a declarat redactorul şef de la Forbes India, Naazneen Karmali. „În pofida unei creşteri economice de aproape 8%, o acumulare a scandalurilor de corupţie şi a creşterea inflaţiei şi-au făcut simţitele efectele”.

O avere netă de 370 milioane de dolari a fost suficientă pentru a permite unei persoane să intre în acest an pe lista celor mai bogaţi 100 de oameni din India, în scădere faţă de o avere netă de 500 milioane de dolari în urmă cu un an.

Citeste si:  Baronii sindicali, cu averile "la vedere"
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close