Elena Udrea: Ne propunem să nu indexăm pensiile şi să nu creştem salariile până la jumătatea anului viitor

Guvernul are în calcul ca, măcar până la jumătatea anului 2012, să nu indexeze pensiile şi să nu mărească salariile pentru a se încadra într-un deficit bugetar de sub 3% din PIB, a declarat, joi, la sediul Băncii Naţionale a României, Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

‘Este o variantă pe care acum o luăm în calcul. Nu s-a stabilit încă nimic, dar pentru a putea merge cu un deficit de sub 3% aşa cum ne propunem, una dintre posibilităţi este ca măcar până la jumătatea anului viitor să nu indexăm pensiile şi să nu majorăm salariile. Dacă lucrurile merg bine, din iunie putem avea rectificare pozitivă’, a afirmat Udrea.

Liderii coaliţiei de guvernare au discutat, miercuri, la Palatul Victoria, construcţia proiectului bugetului de stat pe anul 2012 pornind de la o estimare de creştere economică de aproximativ 2% pentru anul viitor, comunicată de Comisia Europeană, potrivit unei declaraţii acordate de către deputatul minorităţilor naţionale Varujan Pambuccian.

La rândul său, referitor la salariile bugetarilor, Laszlo Borbely, vicepreşedintele UDMR a menţionat că partidul pe care îl reprezintă doreşte majorarea cu un procent care să poată fi susţinut economic şi a subliniat necesitatea ca măsurile Guvernului să obţină sprijin în Parlament, pentru că, de exemplu, indexarea pensiilor este prevăzută deja prin Legea pensiilor.

La şedinţa coaliţiei a participat şi guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, precum şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, care au dat liderilor politici un mesaj de precauţie în abordarea bugetului pe anul viitor.

Preşedintele Traian Băsescu s-a exprimat pentru stabilirea unei ţinte de deficit bugetar ‘mult sub 3% din PIB”, el avansând posibilitatea ca aceasta să fie de 1,5%-1,7% din PIB în 2012.

Banca Naţională a României şi Asociaţia Băncilor pentru Domeniul Locativ din România organizează, joi, forumul cu tema ‘Economisirea-creditarea – rol major în dezvoltarea durabilă a domeniului locativ din România’.

La eveniment participă Mugur Isărescu – guvernatorul BNR, Elena Udrea – ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Lucian Croitoru – consilierul guvernatorului BNR, Herbert Pfeiffer – preşedintele Federaţiei Europene a Băncilor pentru Locuinţe, Alexandru Ciobanu – preşedintele Asociaţiei Băncilor pentru Domeniul Locativ din România şi Petru Filip – vicepreşedintele Biroului Permanent al Senatului României.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.