EUR
4,76 RON
(-0.05%)
USD
4,20 RON
(-0.13%)
GBP
5,47 RON
(+0.13%)
CHF
4,20 RON
(-0.15%)
AUD
2,99 RON
(-0.56%)
CAD
3,18 RON
(-0.06%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,06 RON
(-0.29%)
ZAR
0,30 RON
(-0.29%)
BRL
1,12 RON
(-0.79%)
CNY
0,63 RON
(-0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.17%)

PSD se va împotrivi aprobării bugetului Camerei şi reclamă creşterea fondului aflat la dispoziţia preşedintelui forului cu 174%

0
Chestorul Camerei Deputaţilor, social-democratul Nicolae Bănicioiu, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că social-democraţii se vor împotrivi aprobării bugetului forului inferior al Parlamentului pentru 2012, reclamând în acest sens creşteri ale fondului aflat la dispoziţia preşedintelui Roberta Anastase, dar şi a cheltuielilor pe mai multe segmente.

Deputatul PSD Mircea Drăghici, membru în Comisia de buget finanţe a Camerei, a explicat că, potrivit proiectului de buget al Camerei Deputaţilor, fondul aflat la dispoziţia preşedintelui forului va creşte la 174%, de la 115.000 lei, la 200.000 lei.

Potrivit acestuia, cheltuielile Camerei Deputaţilor pentru combustibili vor creşte în 2012 cu 28,5%, de la 2.007.000 lei la 2.669.000, iar cheltuielile cu asigurările şi asistenţa socială vor creşte la 550%.

El a mai spus că aceste cheltuieli cu asigurările şi asistenţa socială presupun, prin alocarea lor, creşterea sumei necesare pentru compensări salariale oferite angajaţilor disponibilizaţi, iar, potrivit unor calcule, minim 15% din funcţionarii publici ai Camerei ar putea „fi puşi pe liber”.

Drăghici a adăugat că în proiectul de buget al Camerei mai sunt prevăzute creşteri ale cheltuielilor pentru cărţi, publicaţii şi materiale documentare cu 320%, cu protecţia muncii la 318%, iar cu bunurile şi serviciile la 101,2%.

La rândul său, Bănicioiu a adăugat că actuala putere dă dovadă de demagogie şi că recomandările privind reducerile cu cel puţin 50% a bugetelor pentru bunuri şi servicii nu sunt aplicate şi membrilor PDL.
„Aici nu numai că nu se întâmplă asta, ba chiar cresc. Solidaritatea pe care ei o clamează peste tot nu este reflectată de însuşi cei care ne cer să fim solidari.

Nu ne-am supărat pe suma în cuantum la dipoziţia preşedintelui (Camerei Deputaţilor – n.r.), dar credem că este un exemplu de orice demnitar PDL. Dacă Roberta Anastase nu numai că nu-şi taie banii de protocol, ba îi creşte, aşa va face şi prefectul şi directorul de instituţie şi ministrul şi Emil Boc cu Fondul de rezervă al Guvernului. Noi considerăm că nu este un buget adaptat la condiţiile de austeritate pe care poporul român trebuie să le suporte încă un an. Este un buget făcut pentru clientela politică, un buget care şi prin acest exemplu al Camerei demonstrează că e construit într-un sens strict electoral şi pentru a mulţumi aparatul şi prietenii de partid”, a mai spus Bănicioiu.

El a subliniat că bugetul de stat va fi votat de către Uniunea Social Liberală dacă PDL va ţine cont de măsurile economice ale Uniunii privind reducerea CAS, a TVA, „cel puţin la alimentele de bază”, dar şi respectarea legii în ceea ce priveşte pensiile, indexarea cu rata inflaţiei.

„Ca şi chestor nu voi semna acest memorandum cu bugetul Camerei Deputaţilor şi prin tot ceea ce îmi va sta în putere atât mie, cât şi colegilor mei, ne vom împotrivi adoptării unui asemenea proiect de buget. Ca să votăm acest buget pentru Camera Deputaţilor, dorim să se ţină cont de ceea ce recomandă atât preşedintele, cât şi premierul – să fie un buget axat pe condiţiile de austeritate pe care le impunem poporului român. Mă aşteptam ca Roberta Anastase să dea un exemplu fericit şi să renunţe la acest fond de protocol, văd că nu o face, dar măcar să fie la nivelul anului trecut”, a mai spus Bănicioiu.

În ceea ce priveşte parcul auto al Camerei Deputaţilor, Mircea Drăghici a afirmat că autoturismele sunt vechi de 6-7 ani, iar sumele cheltuite cu piesele de schimb, inclusiv cele cuprinse în bugetul pentru 2012, pot permite plata avansului şi a ratelor de leasing pentru maşini noi, la un preţ mediu de 10.000 de euro.

„În loc să băgăm bani în reparaţii, am putea reînnoi parcul auto, bineînţeles, eşalonat pe mai mulţi ani”, a mai spus deputatul PSD.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.