EUR
4,84 RON
(-0%)
USD
4,28 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(0%)
BGN
2,48 RON
(-0.04%)
BYN
1,77 RON
(0%)
CAD
3,15 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,98 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.05%)

România este pregătită să accelereze ritmul pentru a exploata avantajele economiei digitale, declară Valerian Vreme

România este pregătită să accelereze ritmul pentru a exploata în întregime avantajele economiei digitale, a declarat, miercuri, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme, în cadrul unei întâlniri cu oficiali ai US Federal Communications Commission (FCC), în SUA.Pe agenda discuţiilor purtate de către delegaţia MCSI cu reprezentanţii FCC s-au aflat subiecte referitoare la strategia de broadband, trecerea televiziunii de la analog la digital şi cloud computing. Delegaţia română a prezentat proiectele majore pe care autorităţile române le derulează în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, exprimându-si deschiderea spre colaborare cu partea americană, în vederea unui schimb de experienţă şi de bune practici.

‘Sunt încă multe de făcut, dar suntem în direcţia bună. România este pregătită să accelereze ritmul pentru a exploata în întregime avantajele economiei digitale, prin furnizarea serviciilor de bandă largă mai rapide şi a serviciilor de internet în care publicul să aibă încredere, prin îmbunătăţirea competenţelor cetăţenilor şi încurajarea şi mai mult a inovaţiei în materie de IT&C’, a declarat ministrul Valerian Vreme.

De asemenea, ministrul Comunicaţiilor s-a întâlnit cu Robert Pearson, preşedintele Fundaţiei IREX şi Siri Oswald, reprezentanta fundaţiei Bill & Melinda Gates pentru a discuta despre extinderea parteneriatului şi despre noi idei de proiecte pe care sa le implementeze în România.

Programul Biblionet este cea mai mare investiţie, de circa 26,9 milioane de dolari, pentru o instituţie publică din România din partea Fundaţiei Bill & Melinda Gates, contribuind la creşterea gradului de acces la internet a românilor în bibliotecile publice.

Până în prezent, prin intermediul programului, aproape 800 de biblioteci au fost dotate cu 3.800 de calculatoare cu acces public la internet şi peste 1.190 de bibliotecari au fost instruiţi în folosirea resurselor electronice.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata