Soţia lui Bernard Madoff spune că ea şi soţul ei au încercat să se sinucidă

Soţia lui Bernard Madoff, omul de afaceri american condamnat la 150 de ani de închisoare pentru o imensă fraudă piramidală, dezvăluie într-un interviu televizat că ea şi soţul ei au încercat să se sinucidă înghiţind o mare cantitate de pastile, atunci când a izbucnit scandalul.

„Nu mai ţin minte a cui a fost ideea, dar ne-am hotărât să ne sinucidem pentru că ceea ce se întâmpla era cu adevărat oribil”, îşi aminteşte Ruth Madoff într-un interviu ce urmează să fie difuzat duminică pe CBS.

„Primeam telefoane îngrozitoare, scrisori pline de ură, de neimaginat, şi am spus că nu mai pot continua aşa”, arată soţia lui Madoff în textul publicat înaintea difuzării interviului, citat de AFP.

Potrivit canalului TV CBS, este prima dată că Ruth Madoff vorbeşte public despre imensa fraudă estimată la peste 65 miliarde de dolari pentru care soţul ei a fost arestat în decembrie 2008 şi apoi condamnat, în iunie 2009, la 150 de ani de închisoare.

Ruth Madoff a dezvăluit faptul că, în ajunul Crăciunului 2008, cei doi au înghiţit multe pastile, printre care sedative şi Klonopin, medicament prescris pentru tratarea stărilor de panică. Ruth şi Bernard Madoff se aflau în acea perioadă în luxosul lor apartament din Manhattan, brokerul fiind eliberat condiţionat.

Dna Madoff adaugă că n-au băut alcool ca să nu vomite. „Am luat ce aveam în casă, el a luat mai multe”, şi-a amintit ea. Fără succes, însă. „Am luat pastilele, dar ne-am trezit a doua zi…A fost o decizie precipitată şi sunt mulţumită că ne-am trezit”, a mai spus Ruth Madoff.

Într-o scrisoare adresată nurorii sale săptămâna trecută, Bernard Madoff, care a escrocat instituţii de binefacere, personalităţi avute, universităţi şi bănci din toată lumea, povesteşte că este foarte mulţumit de viaţa din închisoare unde, spune el, este tratat cu multă atenţie, „ca un şef mafiot”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.