EUR
4,76 RON
(-0.15%)
USD
4,19 RON
(+0.03%)
GBP
5,46 RON
(-0.24%)
CHF
4,19 RON
(-0.26%)
AUD
3,00 RON
(-0.44%)
CAD
3,18 RON
(-0.63%)
BGN
2,43 RON
(-0.12%)
RUB
0,06 RON
(-0.62%)
ZAR
0,30 RON
(-0.56%)
BRL
1,13 RON
(+0.12%)
CNY
0,62 RON
(-0.57%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

USL nu va vota bugetul pe 2012 dacă nu vor fi introduse cele 10 măsuri economice ale Uniunii, declară Victor Ponta

0
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, la Craiova, că Uniunea Social Liberală nu va vota bugetul de stat pentru 2012, dacă nu vor fi introduse cele zece propuneri de măsuri economice ale Uniunii necesare pentru redresarea României.

„N-ai absolut nicio şansă pentru viitor să vorbeşti la modul serios şi realist de relansare economică. USL doreşte să discute despre bugetul României pe 2012 şi chiar să-l voteze sunt dacă (…)cele 10 propuneri, 10 măsuri vor fi introduse în bugetul pe 2012”, a afirmat liderul PSD, Victor Ponta, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a adăugat că măsurile economice nu provin din gândirea USL, ele fiind identice cu propunerile făcute de oamenii de afaceri români şi „absolut identice cu multe dintre lucrurile pe care premierul Emil Boc le-a promis în primăvară românilor”.

Ponta a enumerat, astfel, 5 măsuri prin care să se creeze locuri de muncă şi să se relanseze rapid economia, precum reducerea CAS, reducerea TVA (începerea reducerii eşalonate a TVA, pentru a se reveni spre 19%), introducerea unei scheme speciale de TVA pentru agricultură – 9% din TVA să meargă la bugetul de stat, iar restul 15% să rămână la producător, respectarea legii actuale în ceea ce priveşte indexarea pensiilor cu rata inflaţiei + 50% din creşterea salariului mediu pe economie, dar şi menţinerea cotei de cofinanţare de la buget pentru proiectele derulate cu fonduri europene.

De asemenea, liderul PSD a prezentat şi cinci măsuri care ar aduce venituri suplimentare la buget – reducerea cu 50% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii, „pentru oprirea risipei actuale
blocarea cheltuielilor de partid”, suspendarea Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii şi a altor cheltuieli similare, „care nu se fac decât prin clientelă de partid”, obligarea primului-ministru de a nu mai folosi Fondul de Rezervă al Guvernului decât pentru situaţii de urgenţă (catastrofe naturale), în locul alocării de fonduri primarilor puterii, menţinerea actualei contribuiţii la pilonul 2 de pensii (pensiile administrate privat), dar şi stimularea de atragere de fonduri europene, care să completeze fondurile interne şi care să ajungă în economie pentru crearea de noi locuri de muncă.

El a amintit de ultima scrisoare transmisă premierului Emil Boc în care îi solicita poziţia faţă de măsurile USL, dar şi de întâlnirea de săptămâna viitoare a USL cu delegaţiile FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană, unde se vor discuta şi pe marginea acestor propuenri economice ale Uniunii.

„Oamenii de afaceri, atât cei străini, cât şi români, ne-au spus – CAS scăzute, TVA scăzut, cheltuielile cu investiţiile publice să fie făcute în mod serios şi pragmatic şi nu politic. Este o agendă pe care USL o preia de la mediul de afaceri şi pe care, dacă nu reşim s-o impunem în bugetul de stat, în mod sigur o vom impune în bugetul construit de USL”, a afirmat liderul PSD.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Prioteasa, şi-a exprimat încrederea că la Craiova şi în Dolj USL îşi va da mâna pentru a-i învinge „pe cei care au portocalizat zonele şi care au adus România într-o stare pe care va trebui să tragem ani de zile s-o aducem la normal”.

Referindu-se la întâlnirea cu oamenii de afaceri străini invitaţi la Craiova, senatorul PSD Olguţa Vasilescu a afirmat că, însumat, bugetul acestor companii se ridică la sume mai mult mari decât bugetul Olteniei.
„Sunt companii mari, lideri globali şi aşteptăm după întâlnirile de pe platfoma industrială să se semneze nişte contracte. Oamenii de afaceri sunt interesaţi de România şi am vrut să-i atragem în această zonă. Suntem pe primul loc în ţară la şomaj pentru că a căzut aproape de tot platforma industrială a Craiovei”, a mai spus Olguţa Vasilescu.

În ceea ce priveşte candidaţii USL în judeţul Dolj, Ponta a afirmat că senatorul PSD Olguţa Vasilescu se află „în poziţia cea mai avansată” în sondaje pentru funcţia de primar al Craiovei, in timp ce preşedintele în funcţie CJ, Ion Prioteasa, va candida pentru un nou mandat.

Ponta a mai spus că pe 11 noiembrie USL va lansa la Tâgu Jiu progragrul Uniunii pe energie.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.