EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Victor Ciorbea, Ilie Năstase, Mihai Şora şi Christian Mititelu, decoraţi de Regele Mihai I

0
Regele Mihai I a decorat joi în cadrul unei ceremonii desfăşurate în Sala Regilor a Palatului Elisabeta o serie de personalităţi din România, Europa şi SUA, cu ocazia zilei sale de naştere.

Decoraţiile au fost acordate pentru sprijinul constant şi loialitatea faţă de interesele şi valorile perene ale familiei regale în domeniile cultural, media, politic, civic, afacerilor şi sportului.

Alături de Regele Mihai I, la eveniment au luat participat din partea Casei Regale a României alteţele lor regale principesa Margareta, principele Radu, principesa Irina, principesa Maria, principele Nicolae şi John Walker.

Mihai Firică, Camelia Csiki, Mioara Simcelescu şi Alice Bourbon au fost decoraţi cu Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate.

Crucea Casei Regale a României I a fost acordată Asociaţiei Yacht Club Regal Român, cu prilejul împlinirii a 90 de ani de existenţă, tenorului Ion Piso, gazetarului Christian Mititelu şi analistei Anneli Ute Gabanyi.

Victor Ciorbea, Ilie Năstase, Mihai Şora şi Guy Pochelon, membru al Consiliul Regal, consilier privat al majestăţii sale regele, au primit Decoraţia Regală Nihil Sine Deo.

Profund emoţionat, tenorul Ion Piso a mărturisit că această decoraţie este foarte importantă, pentru că vine din partea celui care şi-a dedicat viaţa binelui public. „Numai virtuţile regale pot să pună mai presus interesele publice, în faţa celor personale. Noi am pierdut sensul regalităţii, care înseamnă nu egoism, ci altruism. Doar în acest fel ţara noastră poate să iasă din nămol”, a apreciat Ion Piso.

La rândul său, Victor Ciorbea a spus că pentru el decoraţia regală este cea mai importantă, fiind mai presus decât cele oferite de preşedintele Franţei sau de o serie de state sud-americane. „La vremea respectivă, în anii ’90, am făcut tot ce am putut face şi voi încerca şi pe mai departe să servesc pe majestatea sa, Casa Regală şi poporul român”, a afirmat Ciorbea.

Şi Ilie Năstase a mărturisit, cu lacrimi în ochi, că apreciază foarte mult acestă distincţie, mai ales că vine din partea Regelui Mihai. „Sunt emoţionat, dar sunt emoţii pozitive”, a spus marele tenisman, menţionând că ştia protocolul regal de la ceremoniile de premiere de la Turneul de la Wimbledon.

De asemenea, majestatea sa a oferit calitatea de Furnizor al Casei Regale unui număr de şapte companii: SC Alcovin SRL, Rue du Pain, SC Sonimpex SRL, Boutique World Parfumeri, Akzo Nobel, Veb Imex Group SRL şi Ioanei Şucu.

Ceremonia s-a încheiat prin oferirea titlului de cetăţean de onoare al oraşului Techirghiol Regelui Mihai de către primăria acestei urbe. Primarul liberal al Techirghiolului, Adrian Stan, a evocat cu acest prilej contribuţia hotărâtoare a Regelui Carol I la ctitorirea principalelor instituţii ale urbei şi i-a prezentat fostului suveran o decizie a Consiliului Local prin care acesta îl invită să construiască o reşedinţă de vară, „în amintirea celei de la Balcic”.

De asemenea, Adrian Stan a informat că potrivit unei hotărâri a Consiliului Local în Techirghiol va fi ridicat un monument al regalităţii care să-i evoce pe cei patru regi ai României. La eveniment au fost prezenţi, alături de primarul Techirghiolului, consilieri locali, reprezentanţi ai Mânăstirii Sf. Maria, reprezentanţi ai şcolii, lumii de afaceri şi Uniunii turco-tătare din oraş.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.