Băsescu: Sunt un adept al privatizărilor companiilor de stat, dar nu al datului gratis

Preşedintele Traian Băsescu se declară un adept al privatizărilor, dar nu şi al „datului gratis” al societăţilor, adăugând că trebuie obţinut preţul corect în procesul de privatizare a companiilor de stat.„În mod categoric, sunt un adept al privatizărilor, dar nu un adept al datului gratis al societăţilor, doar sa scriem pe ele „privatizat”. De aceea, opţiunea mea, pe care eu am introdus-o în programul cu Fondul (FMI – n.r.), a fost management performant.Management privat care întâi să îmi facă societatea privatizabilă şi să pot să o vând la momentul potrivit. Noi nu suntem în situaţia Greciei să ne apucăm să vindem orice tip de activ, pentru că am nevoie de un ban. Cu care să fac ce? Dacă aş construi cu el un kilometru de autostradă, aş spune: „Da, vând şi uite duc banul acolo la autostrada Nadlac-Arad”. Dar eu aş substitui credite de consum cu ei, nu aş construi nimic, i-aş băga în consum.

Citeste si:  Cererile pentru ajutorul acordat producătorilor de lapte trebuie depuse până pe 31 august

De aceea, dacă putem să privatizăm pe valori corecte, sunt un adept al privatizării. Dar, având în vedere experienţa Petrom, spun: „Da, încercăm să vindem, dar dacă putem obţine preţul corect”. Sigur, o să putem spune: „Dar, în criza asta este preţul corect – doi bani pentru compania de transport feroviar””, a spus Băsescu, joi seară, la TVR.

El a precizat că un prim pas în cazul companiilor de stat îl reprezintă trecerea la un management performant, adăugând că procesul de angajare a managerilor din mediul privat se desfăşoară lent. pentru că există nişte proceduri care trebuie îndeplinite.

Citeste si:  Cum vor americanii să-i manipuleze pe fermierii români, "ajutându-i" la înfiinţarea de culturi vegetale
Citește și
2 Comentarii
  1. mitica spune

    DE RASUL CURCILOR ACEST OM!

  2. mitica spune

    “Da, vând şi uite duc banul acolo la autostrada Nadlac-Arad”. Ar fi mai bine sa duce banii ce ia luat prin vanzarea flotilei romanesti si sa construiasca nu numai aces=asta autostrada, si altele; Cu banii aceia se faceau multe autostrazi; Si cu banii din vanzari anterioare se pot face autostrazi, coane!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close