EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Când nu-şi mai găsesc cuvintele, politicienii îşi rezolvă disputele cu pumnii

0
Publicaţia britanică The Guardian publică în ediţia sa de joi o selecţie de fotografii care înfăţişează bătăi surprinse preponderent în parlamentele din câteva ţări, cu subtitlul „Atunci când cuvintele sunt insuficiente în cadrul dezbaterilor aprinse, politicienii nu cedează fără luptă”.

După ordinea dispunerii imaginilor, a rezultat un clasament cu cinci ţări. Astfel, în acest top inedit, pe lângă aleşii din legislativul Italiei au ajuns şi parlamentarii din Rada Supremă din Ucraina, care frecvent îşi rezolvă disputele ideologice prin intermediul pumnilor, precum şi colegii lor din Duma de Stat a Rusiei (camera inferioară a parlamentului federal), relevă Novâi Reghion.

Pe primul loc se situează deputaţii italieni. Fotografia aleasă de The Guardian pentru a-şi ilustra ideea este realizată chiar în urmă cu o zi, când deputaţi din Liga Nordului au „sărit la beregata” reprezentanţilor partidului de opoziţie al lui Gianfranco Fini, în timpul unor dezbateri cu privire la măsurile de austeritate. S-ar părea cătocmai aceste imagini din parlamentul italian să fi inspirat publicaţia britanică în realizarea topului respectiv.

Pe locul doi în clasamentul „aleşilor bătăuşi” se clasează deputaţii din Duma rusă. În fotografia publicată de ziar, liberal-democraţii lui Vladimir Jirinovski „protestează cu pumnii” faţă de fraudarea alegerilor pentru forul legislativ regional din Districtul autonom Iamalo-Neneţk, administrând lovituri reprezentanţilor partidului „Rodina”, care încercau să-i oprească să părăsească sala de şedinţe.

A treia fotografie înfăţişează o bătaie în Cehia, între fostul ministru ceh al sănătăţii, David Rath, care a fost agresat la un congres al dentiştilor de la Praga de un fost vicepremier, Miroslav Macek. Macek, la vremea respectivă consilier prezidenţial, i-a întrerupt discursul lui Rath cu o lovitură puternică la ceafă.

Locul patru, judecând după ordinea fotografiilor, le revine politicienilor bolivieni, în timp ce pe locul cinci s-au clasat deputaţii din Rada de la Kiev. În timpul votării acordurilor ruso-ucrainene de la Harkov, în 2010, prin care se prelungea staţionarea Flotei Rusiei din Sevastopol (Crimeea) până în 2042, aceştia s-au bătut cu ouă, scaune şi pantofi chiar în plenul forului legislativ.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.