EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,19 RON
(+0.15%)
GBP
5,42 RON
(-0.12%)
CHF
4,18 RON
(-0.11%)
AUD
3,00 RON
(+0.06%)
CAD
3,17 RON
(+0.05%)
BGN
2,43 RON
(-0.14%)
RUB
0,06 RON
(+0.05%)
ZAR
0,30 RON
(+0.53%)
BRL
1,12 RON
(+0.94%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.25%)

Drepturile animalelor: Protest topless la Grădina Zoologică din Kiev

0
Un grup de militante ale mişcării ucrainene FEMEN, cu măşti de animale pe faţă, a manifestat topless joi pe acoperişul intrării principale în Grădina Zoologică din Kiev pentru a denunţa condiţiile de viaţă ale animalelor exotice, care – potrivit acestora – suferă de foame, frig şi boli, transmite Ukrinform, Kanal5 şi AFP.

Tinerele au instalat un banner imens negru pe platforma de deasupra intrării, cu înscrisul ‘Zoomorga’, şi au agitat pancarte pe care se putea citi ‘abator’, ‘vinovaţii în cuşti’. Ele au blocat intrarea cu măruntaie de animale, peste care au turnat sânge, cerând autorităţilor să închidă ‘morga’, relatează Kanal5. Presse.

După aceea, militantele FEMEN s-au vopsit în culoare roşie până la brâu şi au încercat să pătrundă în interiorul grădincii zoologice, dar au fost împiedicate de agenţii de securitate. Una dintre ele a reuşit totuşi să escaladeze poarta de fier forjat de unde a strigat sloganuri de protest, conform imaginilor difuzate de site-ul internet (htpp://femen.livejournal.com).

Direcţia Grădinii Zoologice din Kiev a făcut deja obiectul unor critici privind maltratarea animalelor, după ce mai multe mamifere şi alte animale, între care şi cimpanzeul Jonny (oferit de un zoo european) au murit în condiţii neelucidate.

Anul trecut, Parchetul din Kiev a deschis o anchetă în finalul căreia nu a găsit niciun suspect, fără să explice totuşi cauzele deceselor animalelor, potrivit media ucrainene.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.