EUR
4,84 RON
(+0.04%)
USD
4,30 RON
(+0.09%)
GBP
5,37 RON
(-0.07%)
CHF
4,55 RON
(+0.04%)
BGN
2,47 RON
(+0.07%)
BYN
1,76 RON
(+0.09%)
CAD
3,17 RON
(-0.03%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,99 RON
(+0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.09%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.1%)

Echipa, problema nr. 1 pentru un antreprenor. Ce afacere ar deschide şefa Kiwi Finance cu 10.000 de euro

– Lumea este plina de idei, iar acest lucru te poate ajuta daca treci printr-un impas sau daca nu esti creativ ca antreprenor, insa marea problema este cu cine implementezi ideile, spune Anca Bidian, CEO al brokerului de credite Kiwi Finance. Ea considera ca problema principala cu care se confrunta un tanar intreprinzator o reprezinta construirea unei echipe, scrie Wall-Street

“La inceput am fost singura, dar increderea o castigi si in piata, fata de parteneri, si fata de clienti cu echipa pe care o ai. In continuare spun ca selectia oamenilor reprezinta principala problema cu care m-am confruntat si cu care voi avea de-a face. Oricat de multe lucruri stii si ai vrea sa faci, singur nu reusesti niciodata”, a spus Anca Bidian, in cadrul emisiunii Start-Up Wall-Street.

Anca Bidian a infiintat in 2003, dupa ce s-a intors in tara din Canada, unde a activat in domeniul software, prima companie de brokeraj bancar din Romania – Gemini Capital Consult -, in conditiile in care piata serviciilor de retail banking de atunci era in curs de dezvoltare.

“Investitia initiala a fost de cateva zeci de mii de dolari la vremea respectiva. Banii ii aveam din surse proprii. Nu am venit cu bani din Canada, ii aveam inainte sa plec acolo. Sunt perceptii in piata ca daca te duci afara, strangi bani si iti faci in Romania casa si iti deschizi si o afacere. Nu este asa. Toti romanii de succes din strainatate sunt cei care au avut succes si in tara inainte de plecare. Un om care nu reuseste sa faca ce isi propune la el in tara, nu va reusi acest lucru nici afara”, a explicat Anca Bidian, in varsta de 46 de ani.

Sefa Kiwi Finance a afirmat ca, daca ar fi sa o ia de la capat, ar alege tot un business in domeniul financiar, intrucat in prezent exista o calitate destul de joasa a serviciilor in Romania. “Noi nu stim ce drepturi avem conform Codului fiscal, acum vine si Codul civil. Consultanta fiscala este o componenta importanta in economiile mature”, a adăugat Bidian.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata