Erste Group estimează pentru 2011 o pierdere netă de până la 800 milioane euro

Conducerea Erste Group estimează pentru acest an o pierdere netă de 700 – 800 milioane euro, din cauza măsurilor luate luna aceasta, informează banca.

Fără impactul măsurilor extraordinare se anticipa un profit net de 850 – 950 milioane euro.

Costurile de risc la nivelul grupului se estimează la 2,3 miliarde euro (excluzând impactul măsurilor extraordinare – 1,8 miliarde euro).

Profitul operaţional al Erste Group va rămâne un puternic factor de stabilitate în 2011 şi în următorii ani, conform conducerii băncii, beneficiind de reducerea semnificativă a volatilităţii contului de profit şi pierdere ca rezultat a scăderii semnificative a portofoliului CDS (costul asigurării contra riscului de default). Obiectivul clar este de a vinde portofoliul CDS în următoarele câteva zile.

Autoritatea Bancară Europeană a stabilit un prag minim pentru rata de capital de 9%, care trebuie îndeplinit până în luna iunie 2012. Având în vedere rezultatele financiare obţinute în primele şase luni din 2011 şi excluzând participaţia privată la capital (540 milioane euro), Erste Group are un deficit de capital de 59 milioane euro.

Rezultatul final va fi calculat de către Autoritatea Bancară Europeană (EBA) pe baza rezultatelor financiare de la sfârşitul trimestrului 3 şi luând în considerare măsurile recent anunţate de către Erste Group. În baza câştigurilor reportate ce vor fi obţinute până în iunie 2012, reprezentanţii băncii estimează că va fi asigurată adecvarea capitalului.

Comitetul Executiv al Erste Group a decis la mijlocul lui octombrie o serie de măsuri cu privire la evaluarea portofoliului CDS (credit default swap), la operaţiunile din Ungaria şi România, precum şi la aplicarea unitară la nivelul grupului a metodei dobânzii efective.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.