Gheorghe Ialomiţianu: Nu ne vom hazarda la majorări de pensii şi salarii în 2012

Executivul nu se va hazarda în 2012 la majorarea pensiilor şi salariilor, deoarece va trebui continuată consolidarea fiscală, a declarat, vineri, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, la o dezbatere economice organizată la Banca Naţională a României.

‘Sunt discuţii la MFP să nu ne hazardăm privind majorări de salarii şi pensii. Cea mai bună variantă pentru a nu avea derapaje este să le menţinem la nivelul lui 2011, dacă vrem să dăm mai mulţi bani pentru investiţii. Nu ne mai putem permite să facem ajustări’, a declarat ministrul de Finanţe.

Acesta a spus că în 2012 va trebui ca Executivul să continue consolidarea fiscală.

‘Luăm împrumut pe termen mediu cu dobânzi reduse. Acum luăm împrumuturi mai scumpe pe durate mai scurte. Nu putem cădea în capcana unui deficit mai mare care să fie cheltuit în dobânzi’, a explicat ministrul.

Acesta a spus că România va continua până la sfârşitul anului să se împrumute atât de pe piaţa internă, cât şi de pe piaţa externă.

‘Procesul de finanţare a deficitului este continuu, nu suntem în situaţia să luăm împrumuturi cu dobânzi foarte mari, cu perioade foarte scurte. Au fost momente când am renunţat, nu suntem în situaţia asta. Vrem şi de pe pieţele financiare şi de pe piaţa internă’, a spus Ialomiţianu.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.